Lemin kellot Riitta Järviselle ja Aapo Pekarille

– Tää on ihanaa, hihkui Riitta Järvinen. Aapo Pekarille palkinto oli suuri ilo ja suuri kunnia.

MATTI RIIHELÄ

LEMI. Aurinko paistoi torstaina lämpimästi Lemin kunnantalon kahvipöytiin. Lämmin oli tunnelma myös pöydän äärellä. Musiikkijuhlien syntyyn ja kehittymiseen vaikuttanut Riitta Järvinen ja taajamassa kesäantikvariaattia pyörittävä Aapo Pekari vastaanottivat kumpainenkin Lemin kellon.

– Nyt voidaan ottaa toinenkin kierros kahvia ja kakkua, ilmoitti kunnanjohtaja Simo Luukkanen, kun kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Junnonen oli kunnan huomionosoitukset luovuttanut, ja onnitteluseremoniat olivat ohi.

Riitta Järvisen kello oli järjestysnumeroltaan seitsemäs ja Aapo Pekarin kahdeksas.

– Kiitos, tää on ihanaa, sai Riitta Järvinen sanotuksi iloltaan.

Aapo Pekari tunnusti, että kellon saaminen on suuri ilo ja suuri kunnia.

– Tästä on hyvä jatkaa ja edistää perinteitä.

– Homma on ollut haastavaa ja sitä on ollut kiva tehdä, Pekari sanoi.

LEMIN KELLON myöntää kunnanhallitus harkintansa mukaan. Kellon voi saada yksityishenkilö tai yhteisö, joka on tehnyt Lemiä tunnetuksi, toiminut kunnan parhaaksi ansiokkaalla tavalla ja onnistunutkin siinä.

Riitta Järvinen on hallituksen mielestä keskeisesti vaikuttanut Lemi-Lappeenranta Musiikkijuhlien syntymiseen ja kehittymiseen merkittäväksi, massatapahtumista poikkeavaksi maakunnalliseksi klassisen musiikin kesätapahtumaksi.

– Riitta Järvisen monipuolinen, vuosikymmeniä jatkunut kannustava toiminta kasvattajana ja toimijana lemiläisen musiikkiharrastuksen ja -kulttuurin parissa on ollut omiaan vahvistamaan Lemin mainetta musiikistaan kuuluna kulttuuripitäjänä, sanoi Juha Junnonen.

TAIKALYHTY -niminen antikvariaatti, jota Aapo Pekari kesäisin pyörittää on Junnosen sanoja lainaten Suomen vanhin toimiva maakauppa.

– Aapo Pekarin toiminta Lemillä ja Helsingissä on omiaan ylläpitämään ja vahvistamaan myönteistä mielikuvaa Lemistä omaleimaisena kulttuuripitäjänä.

Kuvateksti

Lemin kellojen saajat Aapo Pekari ja Riitta Järvinen saivat kahvipöydässä seurakseen Lemin kunnanvaltuuston puheenjohtajan Antti Okon.

MATTI RIIHELÄ

Kirjoittaja:
Matti Riihelä