Pop skidit -kilpailussa lapset pääsevät estradille

Imatra-päiväksi elvytetään lasten laulukilpaa. Lavasäteilykin arvioidaan ja kaikki palkitaan.

IRMELI OJALAINEN

IMATRA. Pop skidit -laulukilpailusta mielitään Imatra-päiväksi uutta perinnettä. Myö- ja Yö -tapahtuman lasten osuudesta mielitään iloista tapahtumaa, jossa ei laulella otsa rypyssä.

Osanottajien taitoja ei teilata, sillä jokaisessa tiedetään olevan jotain hyvää. Tuomaristo, Pirjo-Liisa Hiltula, Hannu Sopanen ja Kari Kinnari, lupaavat kyllä antaa jokaiselle henkilökohtaisia vinkkejä kehittämiskohteista.

– Koko kisassa on tärkeintä antaa tilaisuus esiintyä yleisölle, Pirkko-Liisa Hiltula sanoo.

Hän on yhtä mieltä Hannu Sopasen kanssa arvioinnin kriteereistä. Laulamisen ilo, esiintymisen kokonaisuus, lavasäteily, laulun puhtaus ja rytmitaju on arvioinnissa keskeisiä asioita.

Kilpailusarjoja on kolme (1999–2000, 1996–1998 ja 1993–1995 syntyneet) ja lisäksi alle viisivuotiaat Taaperotaitajat pääsevät Koskenpartaan lavalle aloittelemaan esiintymisuraansa.

Kilpailukappale on vapaavalintainen. Säestyskin järjestyy haluttaessa, joskin siitä on kerrottava ilmoittautumisen yhteydessä. Säestystä haluaville on aamukymmeneltä harjoitus Vääräntalon Inkeri-kabinetissa ja varsinainen kisa on iltapäivällä kolmelta Koskenpartaan esiintymislavalla.

KESÄKADULLA on kymmenkunta vuotta sitten järjestetty vastaava kisa, mutta nyt ei kilpailullisuutta korosteta vaan mukavaa yhdessäoloa ja esiintymistä.

– Odotan kisaan paljon lapsia mukaan. Tosin esiintymään pääsee vain viitisentoista kilpailijaa, Hannu Sopanen sanoo. Hän muistaa edellistapahtuman kovin suosion.

– Kilpailu on ensisijaisesti imatralaisten, mutta ei muistakaan pois käännytetä, kulttuurikeskuksen johtaja Mirja Borgström lupaa.

Hän odottaa, että ennakkoilmoittautumiset soitettaisiin elokuun puoliväliin mennessä Tuula Koppaselle p. 040-8291705.

Kirjoittaja:
Irmeli Ojalainen