Tuulikki Närhinsalo haluaa olla isäntä

KARI KRAUELLAPPEENRANTA. Lappeenrannan Linnoituksen uusi isäntä, Suomen kans

KARI KRAUEL

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan Linnoituksen uusi isäntä, Suomen kansallisoopperan taiteellisen suunnittelun päällikkö Tuulikki Närhinsalo haluaa olla Linnoituksen isäntä.

– En minä kiellä kutsumasta emännäksi, Närhinsalo sanoi.

Närhinsalo on ylpeä valinnasta.

Saamistaan huomionosoituksista hän pitää Linnoituksen isännän luottamustehtävää ehkä arvokkaimpana.

– Huomionosoitukset, jotka ovat kohdistuneet minuun, ovat kohdistuneet Lappeenrannan laulukilpailuihin ja erityisesti Lappeenrannan kaupunginorkesteriin.

Lappeenrannan kaupunginjohtajan Seppo Miettisen mukaan Närhinsalo onkin tuonut positiivisesti Lappeenrantaa esille Suomessa ja muualla.

NÄRHINSALO puhuu erityisesti Lappeenrannan kaupunginorkesterin puolesta. Hänestä se on kokoonsa nähden Suomen laadukkaimpia sinfoniaorkestereita ja kapellimestari Tero Latvala yksi Suomen parhaimmista kapellimestareista.

– Pienuudesta huolimatta kaupunginorkesterin ohjelmisto on laadukas.

Närhinsalo on valmis tekemään Helsingissä etätyötä Linnoituksen isäntänä. Hän sanoi, että lappeenrantalaisena hän ehti olla 20 vuotta ja taipalsaarelainen hän on ollut kaikki elämänsä kesät.

– Sitä kautta Lappeenranta on aina ollut minulle tärkeä kaupunki.

Närhinsalon mukaan Lappeenrannan laulukilpailujen ja kaupunginorkesterin kautta hänellä oli valmis silta kansallisoopperaan.

LINNOITUKSEN isäntiä on nyt kymmenen. Ennen Närhinsaloa isäntinä ovat olleet vuodesta 1996 lähtien Mauno Forsman, Pekka Kokko, Markus Petsalo, Heikki Hietamies, Arvi Lind, Asko Airola, Sonja Tammela, Olavi Spännäri ja Nuutti Vartiainen.

Kaupunginjohtaja Miettisen mukaan isännän tehtäväkuvaa voisi hyvinkin kehittää nykyisestään. Hän kuitenkin korosti, että kyseessä on luottamustoimi, joka ei velvoita kuin osallistumaan isännän valintatilaisuuksiin, omaan ja uuden valintaan, sekä Linnoituksen isännän päivään.

Kuvateksti

Linnoituksen uusi isäntä Tuulikki Närhinsalo kuuntelee kaupunginjohtaja Seppo Miettisen sanoja.

SEPPO RAUTIOVAARA

Kirjoittaja:
Kari Krauel