Yksityissijoittajat ovat olleet kiinnostuneita Rauhasta

Tällä hetkellä Joutseno tavoittelee ensisijaisesti asuntomessuja Rauhaan ja Tiuruun. EU-rahoitusta on kaupungille luvassa ensi alkuun 80 000 euroa.

SARI PULLINEN

JOUTSENO. Yksityiset kiinteistösijoittajat ovat olleet kiinnostuneita Rauhasta ja Tiurusta. Etelä-Karjalan sairaanhoitopiiriltä alueen ostanut Joutsenon kaupunki on saanut kaupunginjohtaja Kari Korkiakosken mukaan ”aika paljon” yhteydenottoja sijoittajilta.

– Olemme kuunnelleet erilaisia ehdotuksia. Tässä vaiheessa pitää kuitenkin muistaa, ettei meillä ole alueeseen vielä omistusoikeuttakaan, Korkiakoski huomautti.

Korkiakosken tiedossa ei ollut valituksia päätöksistä, joten alueen omistus siirtyy Joutsenolle aikaisintaan lokakuulla.

Yksityissijoittajat ovat ehdottaneet rakennuksiin lähinnä matkailua sekä liikunta- ja hoivapalveluja.

– Päällimmäisenä meillä on nyt tavoitteena asuntomessuhakemuksen jättäminen. Ensi viikolla lähdemme Ouluun kuulemaan kaupungin kokemuksia asuntomessuista, Korkiakoski kertoi.

Joutseno tavoittelee vuoden 2009 asuntomessuja Rauhaan.

JOUTSENO valmistautuu tekemään kuntokartoituksia niin rakennuksista kuin vesi-, viemäri- ja lämpöverkostostakin Rauhassa ja Tiurussa. Käytössä on myös sairaanhoitopiirin tekemiä kuntokartoituksia, joita on tarkoitus tarpeen mukaan täydentää.

Kaupunki hakee tälle vuodelle Rauha – Tiuru -projektiin Etelä-Karjalan liitolta 80 000 euron EU-rahaa Etelä-Suomen tavoite 2 -ohjelmasta. Projektin kustannusarvio kuluvalle vuodelle on 114 200 euroa, josta palkkakustannukset nielevät neljäsosan ja ostopalvelut 75 000 euroa.

Korkiakoski on vakuuttunut siitä, että liitto suhtautuu hakemukseen suopeasti. Päätöksen liitto tehnee kuukauden sisällä.

Rauha – Tiuru -hanketta on tarkoitus jatkaa julkisen rahoituksen tuella ensi vuonna, jos yksityisten kanssa käytävät neuvottelut eivät johda tuloksiin. Kaupunki pyytää Etelä-Karjalan liitolta varausta 200 000 euron jatkorahoitukseksi. Tuota summaa ei tarvita, jos alueelle saadaan yksityisiä toimijoita.

Joutsenon kaupunginhallitus käsittelee asiaa torstaina.

Kirjoittaja:
Sari Pullinen