Linnoituksen ja sataman tapahtumatarjonta kasvaa

Jatkoajan saanut Sateenvarjoprojekti hakee uusia toimintoja ja tapahtumia myös talvikaudeksi.

ANNE KOTIHARJU

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan Linnoituksen ja satama-alueen toiminnot ja tapahtumat lisääntyvät entisestään.

Jatkoaikaa kaupunginhallitukselta maanantaina saaneen Selma Oy:n Sateenvarjoprojektin tavoitteena on nostaa matkailijamääriä entisestään. Se onnistuu palvelutarjontaa kehittämällä, matkailupalveluja tuotteistamalla ja toimijoiden välistä yhteistyötä lisäämällä.

Linnoituksen ja sataman alue on noussut kaupungin matkailun tärkeimmäksi kohteeksi. Tänä vuonna alueella kävi tavoitellut 150 000 ihmistä.

Vuonna 2005 alkaneen Sateenvarjoprojektin aikana satamaan ja Linnoitukseen on perustettu kolme uutta yritystä, jotka työllistävät 11 henkilöä.

ENSI HUHTIKUUSTA alkavan ja vuoden 2007 loppuun kestävän jatkoprojektin kustannusarvio on 160 000 euroa.

Alueen yritykset kattavat menoista 20 000 euroa, kaupunki 60 000; EU- sekä kansallista rahaa tulee 80 000 euroa.

– Kaikkien intressinä on saada alueelle lisää tapahtumia ja ihmisiä. Fyysiset rajat tulevat siinä vastaan, että uusia vastaavia vempaimia kuin maailmanpyörä tai uusia rakennuksia ei sinne juuri mahdu eikä hiekkalinnaakaan voi enää kasvattaa. Sen sijaan tapahtumien määrää on varaa kasvattaa, linjaa Sateenvarjoprojektin ohjaustyöryhmän puheenjohtaja, satamajohtaja, kaupunginsihteeri Juha Willberg.

Esimerkiksi kun ensi kesäkuun aikana satamatorin kunnostustyöt valmistuvat, täyttyy tori useampipäiväisistä avajaistapahtumista.

Lappeenrannan EU- ja elinkeinotyöryhmän mukaan maksuttomat hiekkalinna ja huvisatama laitteineen yhdessä Linnoituksen ja sataman kanssa nousivat koko Etelä-Karjalan matkailun ykkösbrändiksi.

Sateenvarjoprojektin tavoitteena on parantaa Lappeenrannan imagoa monipuolisena ja lapsiystävällisenä matkailukohteena.

YMPÄRIVUOTISTA vipinää on haussa.

Talvitapahtumia ovat muun muassa Kaupunginlahden luistinrata, länsivallien talviaktiviteetit, adventtitapahtumat ja Kristiinantorin lumipuisto.

– Talvitapahtumista on pulaa ja hyviä, toteuttamiskelpoisia ideoita kaivataan.

Sateenvarjoprojekti voi Willbergin mukaan päättyä nykymuodossaan jatkojakson jälkeen.

– Työskentelymuoto täytyy vakiinnuttaa osaksi normaalia matkailun, palvelujen ja yritysten välistä yhteistyötä.

Jatkoprojektin 160 000 euron kuluista palkat ja sivukulut vievät 65 000 euroa. Loput 95 000 euroa menevät ostopalveluihin sekä matka- ja muihin kuluihin. Projektipäällikkönä jatkaa Kari Niemelä.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju