Ammattikorkeakoulun uudistusesitykset läpi kuntayhtymässä

Muutoksista käytiin keskustelua, mutta esitykset hyväksyttiin yksimielisesti. Paavoseppä pitää muutoksia välttämättöminä.

URPO LAANINEN

ETELÄ-KARJALAN koulutuskuntayhtymän hallitus hyväksyi muutoksitta ammattikorkeakoulun tavoitesopimuksen vuosille 2007–2009. Se sisältää julkisuudessa olleet aloituspaikkojen vähennykset ja kulttuurin koulutuksen keskittämisen Imatralle.

– Rakenteellinen uudistus jatkuu koulutuskuntayhtymässä. Asiasta keskusteltiin hallituksessa paljon, mutta muutosesityksiä ei tehty.

– Kun ikäluokat pienenevät, on pakko tehdä ratkaisuja, joita opetusministeriö suorastaan edellyttää meiltä, hallituksen puheenjohtaja Markku Paavoseppä totesi. Hänen mukaansa on järkevää keskittää opetusta tietyillä aloilla Lappeenrantaan ja osaksi Imatralle.

Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulu käy tavoitesopimusneuvottelut opetusministeriön kanssa 19. huhtikuuta.

AMMATTIKORKEAKOULUN aloituspaikat vähenevät 55:llä syksyllä 2008, jolloin niitä on 515. Lappeenrannan ja Imatran suhteellinen osuus paikoista pysyy ennallaan. Vaikka kulttuurin opetus ja työpaikat siirtyvät Imatralle, ketään ei muutosten takia irtisanota.

Opiskelijat voivat jatkaa opintonsa loppuun siinä yksikössä, jossa he ovat ne aloittaneet. Imatralta haetaan nyt kulttuurille lisätiloja.

AMMATTIKORKEAKOULU tiivistää tavoitesopimuksen mukaan edelleen yhteistyötä teknillisen yliopiston kanssa. Samoin yhteistyö Kymenlaakson ja Mikkelin ammattikorkeakoulujen kanssa vahvistuu.

Kuopion yliopiston kanssa tehty yhteistyö jatkuu edelleen.

Kaupat Parikkalan maatalousoppilaitoksen kiinteistön myynnistä ovat nyt selvät, kun koulutuskuntayhtymän hallitus hyväksyi kauppakirjan.

Vajaan viiden hehtaarin alueen ja niillä sijaitsevat rakennukset ostaa ERA G-M Kiinteistöt LKV asiakkaansa puolesta. Tilojen tulevasta käytöstä ei ole vielä tietoa.

Kirjoittaja:
Urpo Laaninen