Keisari saa nuorilta uudet vaatteet Ruokolahdella

Kesäksi nuorisoteatterilaiset tekevät Lumikin ja seitsemän kääpiötä kesäteatteriin.

IRMELI OJALAINEN

RUOKOLAHTI. Ramppikuumeesta ei ollut tietoakaan, kun Ruokolahden Nuorisoteatterin nuoret taiteilijat valmistautuivat ensi-iltaansa. Sen tuttu Keisarin uudet vaatteet -satunäytelmä saa ensi torstaina ja esityksiä on ensi viikonloppuna viisi kertaa.

– Marraskuussa aloitettiin harjoitukset. Tämä tehtiin pika-pikaa, ohjaaja Katja Paakki kertoo.

Harjoitukset piti satuttaa viikonloppuihin, kun ohjaaja on viikot Savonlinnassa. Ensialkuun paikassakin oli pähkäilemistä.

– Tämä nuorisotila Putka on aika ahkerassa käytössä ja kaikki rekvisiitta pitää nytkin esitysten välillä kerätä pois. Vähän ahdastahan täällä on, Katja Paakki tuumii.

Vaatetukseen teatterilaiset saivat apua Teatteri Imatrasta. Lavasteet rakennettiin itse vanhempien avulla.

Aiemmin kolmisenkymmentä nuorisoteatterilaista on käynyt harjoituksissa muun muassa nuorisoseuran talolla, mutta siellä on kylmää ja paljon lunta eikä siksi houkuta. Lapsia ohjaa Anni Väänänen.

PUOLENKYMMENTÄ vuotta toiminut nuorisoteatteri on ollut ahkera ja näytelmiä on viety kotikunnan ulkopuolellekin nuorten taidetapahtumaan. Teatteri Imatran pienestä näyttämöstä on ilmeisesti enää turha haaveilla.

Taidetapahtuman karsinta Lappeenrannassa on tähtäimenä keväällä.

– Näytelmä tosin saattaa muuttua. Nyt meitä on mukana kuusi, Katja Paakki kertoo.

Se kuitenkin on päätetty, että yhdessä lasten kanssa nuoret harjoittelevat Lumikki ja seitsemän kääpiötä -näytelmän kesäteatteriin.

Sen ohjaaja ei ole vielä varmuudella tiedossa.

• • •

Ensi-ilta Putkassa torstaina 12. tammikuuta klo 18. Lauantaina 14.

tammikuuta esitykset klo 14 ja 15.30 ja sunnuntaina 15.1. klo 14, 15.30 ja 17.

Kuvateksti

Keisarin uusia vaatteita esittävät Hilla Pohjalainen (vas.), Liisa Luttinen, Karoliina Hämäläinen, Tuomas Kalinainen ja Anni Väänänen.

IRMELI OJALAINEN

Kirjoittaja:
Irmeli Ojalainen