Savikunnosta kasvoi fysikaalisten hoitojen monitoimitalo

Viimeisin remontti toi lisää salitilaa ja hoitohuoneita. Lemin toimipiste täydentää seudun palvelutarjontaa.

ANNE KOKKONEN

SAVITAIPALE. Fysikaalinen hoitolaitos Savikunto jatkaa laajan palvelun perinteitä Savitaipaleen Kirkonkulmassa. Takavuosina osuuskauppa myi kiinteistössä kaikkea tarpeellista kumisaappaista makkaroihin, nyt Savikunto tarjoaa samoissa tiloissa monipuolisia fysikaalisia hoitoja ja palveluja.

­ Tarvittavat hoidolliset toiminnot voidaan tehdä tällä paikkakunnalla. Ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilökunta on tietysti yrityksen tukijalka ja toimivat sekä asianmukaiset toimitilat puolestaan parantavat toimintaedellytyksiä ja mahdollistavat yrityksen kehittämisen, yrittäjä Hannu Mäntynen huomauttaa.

Omasta takaa löytyvät kuntosalivarusteet, fysikaaliset laitehoidot ja leijutusterapiavarusteet vähäisemmistä apuvälineistä puhumattakaan. Tutkimukset ja ohjaukset myös liikunnallisia harrastuksia varten ovat osa toimintaa.

Pitkälle on tultu niistä ajoista, kun vastavalmistunut fysioterapeutti Mäntynen aloitteli hoitolatoimintaa savitaipalelaisessa yksiössä. Remonttejakin runsaaseen kahteen vuosikymmeneen mahtuu lähemmäs kymmenkunta.

KIRKONKULMAN huoneiston tuorein laajennus toi Savikunnon käyttöön noin sata neliötä lisätilaa. Avoin sali soveltuu hoitoihin sekä ryhmäjumppaan ja kahdessa uudessa hoitohuoneessa voidaan kätevästi ja turvallisesti hoitaa potilaita, joiden hoito tarvitsee hieman enemmän toimintatilaa ja laitteita. Yritys sai käyttöönsä myös uusia wc-, suihku- ja varastotiloja sekä lisätoimiston.

­ Kiinteistöön on panostettu valtavasti vuosien varrella ja tarkoituksena on pikku hiljaa jatkaa sen kohentamista, Mäntynen toteaa.

Henkilökunnan määrää laajennus ei kasvata, mutta toiminnan kehittäminen parantaa henkilökunnan työllisyyttä. Mäntysen mukaan Savikunnossa pystytään laajennuksen ansiosta toteuttamaan uusia asioita sekä lisäämään viihtyvyyttä ja toimivuutta entisestään.

Myös yksityislääkärin vastaanotto sekä Savitaipaleen kuntokeskuksen tuotemyynti toimivat Savikunnon tiloissa. Kuntokeskus hoitaa esimerkiksi uimahallilippujen ja apuvälineiden arvonlisäverollisen myynnin, kun Savikunto keskittyy hoidon tuottamiseen.

­ Myyntipuolesta on paljon hyötyä näille paikkakunnalle, kun keppien ja rollaattorien tapaisia apuvälineitä saa läheltä, Mäntynen huomauttaa.

SAVIKUNTO hoitaa ihmisiä kahdella paikkakunnalla, Savitaipaleella ja Lemillä. Lemin toimipisto on toiminut kirkonkylässä vuodesta 1985 alkaen.

­ Lemillä meillä on sali ja tilat kolmelle hoitajalle. Toimipistejärjestelyihin ei ole tulossa muutoksia, molempia paikkoja kehitetään ja henkilökuntaa koulutetaan uusiin haasteisiin, Mäntynen kertoo.

Savikunnon hoidoissa käy paljon muitakin kuin savitaipalelaisia ja lemiläisiä. Kesäasukkaat ovat oppineet hakeutumaan palvelujen äärelle vuosi vuodelta paremmin ja asiakkaita saapuu hoitolaan myös huomattavan pitkien matkojen takaa.

Yhtenä houkuttimena saattavat olla päivittäin tarjolle tulevat akuuttiajat. Niiden avulla hoito saadaan ripeästi alkuun ilman turhaa jonottamista.

ANNE KOKKONEN

Kuvateksti

Rentoutusryhmä täyttää Savikunnon kuntovintin tilat tehokkaasti.

FYSIKAALINEN HOITOLAITOS SAVIKUNTO

Yrityksen omistaa fysioterapeutti Hannu Mäntynen.

Perustamisvuosi 1983.

Toimipaikat Savitaipaleella ja Lemillä.

Työntekijöinä yhdeksän fysioterapeuttia, kaksi toimistotyöntekijää sekä yksi tuntitoiminen lymfaterapeutti.

Käytössä muun muassa fysikaaliset laitehoidot, ratsastusterapia, vesijumppa- ja allasterapia, nikama- ja nivelmobilisaatio sekä manipulaatiohoidot, alaraajatutkimukset, lymfa- ja vyöhyketerapia sekä työterveyshuolto.

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen