Yksi menestyy, toinen kituu ja kolmannen korjaa kuolema

Asiakkaat ovat tottuneet äänestämään jaloillaan Imatran ykkösravintolaa etsiessään. Petri Rantanen ja Emilio Urpalainen uusivat Bullsinsa kokonaan ja palasivat paalupaikalle.

TENHO TIILIKAINEN

IMATRA. Imatrankoskella yökerho Bullsia pyörittävät Petri Rantanen ja Emilio Urpalainen ovat painijamaisen sitkeitä veijareita. Molemmat myöntävät, että urheilutaustasta on ollut hyötyä myös ravintolabisneksessä.

­ Urheilun kautta meille on tullut paljon ystäviä ja tuttuja. Urheilu opetti kuitenkin ennen kaikkea pitkäjänteisyyttä. Tuloksiin ei päästä hetkessä, ensimmäiseen vastoinkäymiseen ei pidä luovuttaa, Urpalainen sanoo.

Rantanen, Urpalainen ja taustalla vaikuttava Jouni Luokkanen perustivat vuonna 2000 ravintolan Kolme Härkää. Vuotta myöhemmin, kun liikekeskus Koskenportissa loppui elokuvateatteritoiminta, toiminta laajeni nykyisiin tiloihin. Kolme Härkää näkyy enää yhtiön nimessä, paikka tunnetaan nyt n imellä Night Club Bulls.

­ Ruokabisneksestä on tänä päivänä todella vaikea raapia katetta, Rantanen myöntää.

Tänään Bullsissa kate tehdään kahden illan aikana muutamassa tunnissa. Perjantai- ja lauantai-illat ovat myyntimäärältään aivan omassa luokassaan. Arki-iltoina yökerhon pitäminen Imatralla on luonteeltaan tekohengitystä.

IMATRA ei suhteellisen pienenä paikkakuntana ole yöravintolan pitäjille kultakaivos. Kilpailu paikkakunnan ykkösmestan asemasta on kova ja tuloksen tekemisen kannalta elämän ja kuoleman asia.

­ Imatralla pitää olla ykkönen, jos aikoo bailupaikkana pärjätä. Ykkösellä menee kohtalaisesti, kakkonen kituuttaa ja kolmas ei edes sitä, Rantanen selvittää.

Pärjääminen vaatii myös ajan hermolla olemista, profiloitumista ja palveluun panostamista.

­ Tässä pitää olla täysillä mukana tai sitten ei ollenkaan.

Ykkösmestan asema on tuulinen. Nuoriso ja nuoret aikuiset äänestävät jaloillaan. Taistelu maksavista asiakkaista koveni Imatralla oleellisesti viime vuonna. Valtionhotelliin avattiin yökerho Life, entinen Night Train vaihtoi omistajaa ja nimeä. Sedu Koskisen Onnela oli hetken nuorison onnela. Nyt viikonloppuisin sisäänpääsyjonot ovat uudistetun Bullsin edessä.

Kilpailu ravintola-alalla on Rantasen ja Urpalaisen mielestä vain hyvä asia. Eniten kilpailusta hyötyvät palveluja käyttävät asiakkaat. Kilpailu pitää kuitenkin myös yrittäjät varpaillaan.

PETRI RANTANEN myöntää, ettei samalla sapluunalla kovin kauan menestyä. Ilmettä on muutettava, uudistettava ja parannettava tiheään. Bulls koki täydellisen remontin tammikuussa.

Entisen elokuvateatterin tilat antavat Bullsiin oman ilmeensä, mutta myös mahdollisuudet huomioida asiakaskunnan erilaisuus. Suomi-popin ystäville on omansa ”alueensa”, dancen ystäville samoin. Väliin mahtuu seurusteluosasto, jossa voi jopa keskustella, huutamatta.

­ Halusimme odottaa, että Onnela avautuu ja vasta sen jälkeen tehdä omat muutoksemme. Suunnitelmat olivat kyllä valmiit aikaisemmin. Tämä ehti olla kuusi vuotta kapakka, vasta nyt tämä on yökerho, Emilio Urpalainen sanoo.

MIKA STRANDÈN

Kuvateksti

Bullsin omistajat Petri Rantanen ja Emilio Urpalainen ehtivät arkisin hetken levähtää. Viikonloppuiltoina siihen ei ole aikaa.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen