Yökerhojen kilpailu kiristyy

EEVA SEDERHOLMTENHO TIILIKAINENEtelä-Karjalassa käy pian entistä

EEVA SEDERHOLM

TENHO TIILIKAINEN

Etelä-Karjalassa käy pian entistä kovempi kilpailu yökerhojen asiakkaista. Uusia menopaikkoja parin viime vuoden aikana avattu sekä Lappeenrantaan että Imatralle, ja lisää on tulossa.

Lappeenrantaan tulee kuluvan vuoden aikana ainakin kaksi uutta ketjuravintolaa, kun porvoolainen Giggling Marlin ja Sedu Koskisen Onnela avaavat ovensa.

Paikkakunnan vanhoista yökerhoista ainakin Nite Train taistelee asiakkaista uudistamalla toimintaansa. Se suuntaa tarjontansa entistä enemmän rokki- ja hevimusiikin ystäville, kun taas perinteinen diskojytä jää kokonaan pois.

­ Olemme saaneet tästä tosi hyvää palautetta, ravintolapäällikkö Mari Paavola sanoo suunnanmuutossuunnitelmista.

Hän uskoo, että Lappeenrannan yökerhotarjonnassa on ollut hevirokkarin mentävä aukko, vaikka koulukunnan kannattajia paikkakunnalla riittää.

Etelä-Karjalan Osuuskaupalla Eekoolla on perinteisesti ollut vahva sija Lappeenrannan yökerhotarjonnassa. Sen omistuksessa ovat Doris, Cannibals ja uusimpana perustettu Golden Apple.

Cannibalsin tulevaisuus saattaa olla vaakalaudalla, sillä se toimii Tapiolan omistamassa kiinteistössä, josta vakuutusyhtiö luopuisi mielellään.

­ Emme ole myyneet sitä aktiivisesti, mutta olemme kiinnostuneet myymään, jos ostajaehdokkaita tulee, Tapiolan kiinteistöyksikön lakimies Liisa Bäckström muotoilee.

Etelä-Saimaa ei tavoittanut Eekoon edustajia torstain aikana kertomaan yhtiön suunnitelmista.

Imatralla kilpailu käy niin ikään kovana. Imatrankosken yökerhot ovat uusineet kasvonsa kokonaan viimeisen vuoden aikana.

Vastikään ilmeensä uudisti ravintola Bulls. Toiminnan pyörittäjien Petri Rantasen ja Emilio Urpalaisen mukaan ravintolayrittäjän on pienellä paikkakunnalla pyrittävä olemaan ykkönen, jotta toiminnasta tulisi tulosta.

Kilpailu yökerhoasiakkaista on harvinaisen kovaa alle 30 000 asukkaan kaupungissa. Bullsin pottia ovat jakamassa keväällä avatut Valtionhotellin Life ja Sedu Koskisen Onnela.

MAAKUNTA SIVU 5

MIKA STRANDÈN

Kuvateksti

Imatralla Bullsia pyörittävät Petri Rantanen ja Emilio Urpalainen (oik.) ovat tyytyväisiä uudistetun yökerhonsa saamaan vastaanottoon.

Kirjoittaja:
Eeva Sederholm, Tenho Tiilikainen