Rakuunoiden alkukausi sujuu enimmäkseen reissun päällä

JARMO HÄMÄLÄINENLAPPEENRANTA. Viime kesästä melko tavalla kasvojaan uusinut

JARMO HÄMÄLÄINEN

LAPPEENRANTA. Viime kesästä melko tavalla kasvojaan uusinut Rakuunat on hieman oudon tilanteen edessä jalkapallon ykkösen kauden alkaessa. Kotikentälleen Kimpisen ruoholle Rakuunat pääsee kentän juoksurataremontin vuoksi vasta heinäkuun puolivälissä.

Rakuunat aloittaa kauden lauantaina kotiottelulla Amiksen tekonurmella. Sen jälkeen väliaikaiseksi kotikentäksi tulee Lauritsalan urheilukenttä.

Lauritsalassa Rakuunat hioo pelikuvioitaan harjoituksissa, mutta ohjelmassa on vain yksi sarjaottelu Lauritsalan ruoholla. 20.5. Rakuunoiden vieraaksi Lauritsalaan tulee jalkapalloliigasta pudonnut FC Hämeenlinna.

– Me pyrimme siihen, että kevätkierroksen pelejä siirretään mahdollisimman paljon vierasotteluiksi ja pelataan kotipelit sitten syyskierroksella Kimpisessä, sanoo Rakuunoiden valmentajaksi tälle kaudelle palannut Jukka Karhu.

Ensimmäisen tämän kauden kotiottelun Rakuunat pelaa Kimpisessä 15. heinäkuuta Kokkolan Palloveikkoja vastaan. Syyskuussa sarjaohjelma heittääkin sitten Rakuunoille viisi peräkkäistä kotiottelua.

Viime kausilla Rakuunoita merkittävästi auttanut farmisopimus MyPan kanssa ei ole enää tällä kaudella voimassa, joten pelaaja-apua ei näillä näkymin ole liigamestarin suunnasta ykkösen peleihin luvassa.

– Omilla ja pääasiassa paikallisin voimin pitää nyt pärjätä. Sekin on eräänlainen valinta, vaikka osa pelaajistakin olisi halunnut farmisopimuksen jatkuvan, Jukka Karhu sanoo.

Rakuunoiden maalilla pelaa liigajoukkue FC Lahdesta palannut Tatu Niskanen. Puolustuksen kulmakiviin kuuluu edelleen joukkueen kapteeni Jorma Spets, joka on kuitenkin viime kärsinyt aiemmilta kausilta tutuista jalkavaivoista.

Toinenkin ikävä loukkaantuminen kevään harjoituspelissä sattui, kun Rakuunoihin Atlantiksesta palannut Tero Heikkilä loukkasi Jippo-ottelussa kätensä , joka joudut-

tiin leikkaamaan. Heikkilä on peleistä poissa pitkälle kesään.

Puolustukseen Rakuunat sai paluumuuttajana Tampereelta Timo Valkeapään. Rakuunoiden ainoa ulkomaalaispelaaja on jo aiemmilta vuosilta joukkueen takalinjoilta tuttu venäläinen Aleksander Komov.

– Kyllä meille kävi talvella tarjolla muutama pelaaja, bosnialaisia ja venäläisiä. Aika heppoisilla eväillä luulivat ykkösessä pärjäävänsä, Jukka Karhu kertoo.

Paluumuuttajien osastoon Rakuunoissa kuuluvat myös Atlantiksessa viime kauden pelannut Kimmo Sivula sekä Kuusankoskelta palannut Lari Green.

Viime kesän joukkueen perusryhmästä jatkavat Rakuunoiden riveissä Spetsin ja Komovin lisäksi Pasi Hovi, Henri Kiili ja Jouni Aura.

Naapurijoukkue Panttereista Rakuunoihin liittyivät hyökkääjät Jani Jokela ja Petri Kuntola, jotka siirtyi-

vät Joutsenoon PEPO:n riveistä.

Uusia kasvoja joukkueessa ovat Lahdesta tulleet Jani Joukainen ja Ville Soininen sekä MyPa:n A-junioreissa viime kaudella pelannut Olli Surokivi.

Rakuunat on ykkösen ennakkoarvioinnissa sijoitettu sarjan häntäpäähän. Jukka Karhua ennusteet eivät hetkauta.

– Meillä on kohtalaisen hyvä puolustus ja hyvä maalivahti. Hyökkäyksessä on ainakin näin alkukaudesta yksi Mensahin kokoinen aukko, mutta eiköhän sekin ala täyttyä, Jukka Karhu arvioi.

Rakuunoiden kausi alkaa ykkösessä lauantaina. Avausottelussa Rakuunat kohtaa Amiksella MP:n klo 16.00.

PEKKA HÖLKKI

Kuvateksti

Jani Jokela (vas.) ja Henri Kiili viimeistelivät kuvioita kauden avausotteluun Amiksen tekonurmella.

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen