Etelä-Karjalan liitto jatkaa hintaneuvotteluja uusista tiloista

Maakuntahallitus hyväksyi esisopimuksen Okan kanssa, mutta asetti vielä ehtoja Gallerian toimistotalon hinnoille. Yritystila Oy käy omia hintaneuvottelujaan.

URPO LAANINEN

ETELÄ-KARJALAN liiton muutto Lappeenrannan Galleriaan on maakuntajohtaja Timo Puttosen mukaan asiallisesti selvä asia. Hintaneuvottelut kuitenkin jatkuvat rakennusliike Oka Oy:n kanssa.

Maakuntahallitus hyväksyi maanantaina uusia toimitiloja koskevan esisopimuksen, mutta asetti vielä ehtoja.

Maakuntahallitus edellytti, että esisopimuksessa mainitut neliöhinnat ovat enintään-hintoja.

Jos Lappeenrannan Yritystila Oy:n ja Okan neuvotteluissa päädytään Etelä-Karjalan liiton hyväksymää esisopimusta edullisempiin hintoihin samassa kiinteistössä, myös liiton ja Okan välisten hintojen on oltava samat.

Lisäksi maakuntahallitus totesi, että Etelä-Karjalan liiton osakkeista on tehtävä osakekirjat kerroksittain.

Maakuntaliitto muuttaa Gallerian toimistotalon ylimpään viidenteen kerrokseen ja hankkii neljä toimistohuonetta ja varastotiloja myös neljännestä kerroksesta. Liitto ostaa vajaan 700 neliön toimitilat.

YRITYSTILA OY on varaamassa noin 1 200 neliön tiloja eli siitä on tulossa Gallerian toimistotalon suurin osakas. Se vuokraa huonetiloja myös Selmalle ja TE-keskukselle sekä mahdollisesti yrittäjäjärjestölle ja muille tulijoille.

Toimitusjohtaja Markku Muhonen kertoi, että Yritystila on odottanut Etelä-Karjalan liiton tilatarpeen selviämistä.

­ Meilläkin loppusilaus on vielä käymättä, Muhonen sanoi.

Etelä-Karjalan liiton ja Yritystilan vuokralaisten lisäksi Gallerian toimistotaloon sijoittuu mainostoimisto Mediakolmio, joka on varannut toisesta kerroksesta 700 neliötä.

ETELÄ-KARJALAN liiton ja Okan tekemä esisopimus on vielä liikesalaisuus, eikä sitä annettu toistaiseksi julkisuuteen. Oka tarjoaa toimistotiloja 2

100­-2 200 euron neliöhintaan.

­ Elämme toivossa, että saamme vähän rabattia. Yritämme saada neliöhintaa alaspäin.

­ Kun neuvottelut Okan kanssa ovat ohi ja nimet ovat paperissa, kerromme lisää. Kauppakirjassa ei ole nimeä ennen kuin lopullisesta hinnasta on sovittu, maakuntajohtaja Puttonen totesi.

Samassa esisopimuksessa määritellään myös Etelä-Karjalan liiton nykyisten Raatimiehenkatu 18:n toimitilojen myyntiä. Oka ostaa tilat. Liiton minimihinta on 600 euroa neliöltä.

PUTTOSEN mukaan Galleria-tilojen hankinta ei tule jäsenkunnille ainakaan kalliimmaksi, mitä aikaisemmin on kerrottu. Päin vastoin hinta on halvempi.

Etelä-Karjalan kuntien edustajista koostuva maakuntavaltuusto valtuutti maaliskuun lopussa maakuntahallituksen neuvottelemaan liiton tiloista ratkaisun, joka turvaa sille asialliset tilat. Vaihtoehdot olivat Galleriaan meno tai nykyisten tilojen saneeraus.

Maakuntavaltuusto hyväksyi samalla enintään miljoonan euron lainan ottamisen 20 vuodeksi. Päätöksestä ei ole valitettu, joten se on lainvoimainen.

Maakuntahallitus teki jo huhtikuussa periaatepäätöksen Galleriatilojen ostamisesta, ja sen jälkeen esisopimusta on vielä tarkennettu ja tarkennetaan nyt edelleen.

ARKKITEHTUURITOIMISTO SOPANEN&SVÄRD

Kuvateksti

”Maakuntatalo” näyttää havainnekuvassa tällaiselta etelästä, rautatieaseman puolelta katsottuna. Etelä-Karjalan liitto sijoittuu ylimpään, viidenteen kerrokseen.

Kirjoittaja:
Urpo Laaninen