Hyötypaperin toiminta normalisoitumassa

JYRI HÄNNINENLappeenranta. Viime viikolla tulipalon takia toimintansa väliai

JYRI HÄNNINEN

Lappeenranta. Viime viikolla tulipalon takia toimintansa väliaikaisesti keskeyttänyt Hyötypaperi Oy:n Lappeenrannan toimipiste on avaamassa jälleen oviaan. Maanantaina olivat käynnissä vielä jätteenkäsittelykentän siivoustyöt, mutta Hyötypaperi Oy:n aluepäällikön Mikko Kauppilan mukaan yritys alkaa vastaanottaa materiaalia jo tiistaina.

– Ensi alkuun vastaanotamme puumateriaalia ja muovipitoista energiajätettä. Sekajätekuormia alamme vastaanottaa vasta ensi viikolla, kunhan jätteenkäsittelykentän asfaltti on saatu korjattua.

Hyötypaperin ympäristöluvassa on vaatimus, joka edellyttää kentän pinnan olevan asvaltoitu esimerkiksi öljyvalumien takia. Asfalttipinta tuhoutui osittain tulipalossa ja sitä päällystetään uudelleen ensi viikon aikana.

Tulipalon aineelliset vahingot nousivat yli 500 000 euroon, josta pääosa syntyi Hyötypaperin noin 300 000 euroa maksaneen murskaimen tuhouduttua. Uutta murskainta ei ole vielä tilattu.

– Uuden murskaimen saaminen kestää vähintään seitsemän kuukautta. Otamme kuitenkin jätettä vastaan normaaliin tapaan ja käytämme urakoitsijoita sekä Valkealan toimipistettämme jätteiden jatkokäsittelyssä.

Valvontakameran kuvien avulla on saatu selville, että tulipalo sai alkunsa jätemurskaimessa. Jätteiden seassa on todennäköisesti ollut sinne kuulumatonta, helposti palavaa materiaalia, joka on syttynyt jätteen murskauksen aiheuttamasta kitkasta.

Hyötypaperi Oy valmistaa teollisuuden ja pk-yritysten pakkausjätteistä kierrätyspolttoainetta. Materiaali sisältää muovia, styroksia, puuta, materiaalikäyttöön soveltumatonta pahvia, paperia ja kartonkia.

KAROLIINA PAATOS

Kuvateksti

Hyötypaperin jätteenkäsittelykenttää siivottiin maanantaina viime viikkoisen tulipalon jäljiltä.

Kirjoittaja:
Jyri Hänninen