Lappeenrannan yliopistosta valmistui 200. tekniikan tohtori

KAISA JUNTUNENLAPPEENRANTA. Kimmo Kerkkänen, 28, on 200. Lappeenrannan tekni

KAISA JUNTUNEN

LAPPEENRANTA. Kimmo Kerkkänen, 28, on 200. Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta valmistunut tekniikan tohtori. Hän sai todistuksensa eilen keskiviikkona.

Kerkkäsen väitöskirja kuuluu virtuaalisuunnittelun alaan. Sen aiheena on ”Hihnakäyttöjen mallinnus absoluuttisten solmukordinaattien menetelmällä”.

Yliopiston kannalta Kerkkänen on esimerkillinen jatko-opiskelija. Hän sai tutkimustyönsä valmiiksi kolmessa vuodessa ja alitti näin selvästi neljän vuoden ihanneajan.

Tutkimuksesta vastaava LTY:n vararehtori Kalevi Kyläheiko on tyytyväinen tohtorikoulutuksen tehostumiseen. Viime vuonna LTY:ssä suoritettiin 33 tohtorin tutkintoa.

– Tutkimustyötä tehdään entistä isommissa tutkimusryhmissä, mikä näkyy sekä tutkimusajassa että työn laadussa. Kun tähdätään vakavaan tutkimukseen, on työtä jokseenkin mahdotonta tehdä yksin tai työn ohella, hän toteaa.

YLIOPISTO OTTAA jatko-opiskelijat entistä paremmin huomioon sisäisessä rahoituksessaan suuntaamalla määrärahoja valitsemilleen tutkimuksen kärkiyksiköille.

Kärkiyksiköiksi on valikoitunut tutkimusryhmiä, joiden tutkimus on tuloksellista ja toiminta kansainvälistä. Lisäksi niillä on pyrkimys suunnata tutkimuspotentiaalia tulevaisuuden aloille.

– Jokaisen nuoren tohtorin ja tutkijan olisi pyrittävä verkostoitumaan kansainvälisesti ja hakeutumaan tutkimustyöhön myös ulkomaille, Kyläheiko patistelee.

Kirjoittaja:
Kaisa Juntunen