Hupia ja jännitystä hautaustoimistossa

Ruumisarkkuliikkeen ympärillä on kovastikin elämää Aholan kesäteatterin tämänkesäisessä näytelmässä. Jännittävässä komediassa tarvitaan kukkia paitsi seppeleeseen myös kosioretkelle.

SARI PULLINEN

JOUTSENO. Viikkoa ennen ensi-iltaa Aholan nuorisoseuran kesäteatterissa liimaillaan kenkiin korkolappuja, ja ruumisarkkukin on vielä verhoilematta.

Kesän näytelmä on Kuin tuhka tuuleen, Rauli Jokelinin ja Panu Raipian jännittävä komedia. Hautaustoimisto Hallamaa & Hallamaa & Kumppani on vararikon partaalla, kunnes viikate vilahtaa laajassa kaaressa, ja bisnes saa uutta vauhtia.

Raipia on Suomen teatteriopiston toiminnanjohtaja, jonka tekstiä Lumikista ja seitsemästä kääpiöstä esitetään tänä kesänä Ruokolahdella. Jokelin on näyttämötyön opettaja Raipian johtamassa opistossa.

Kuin tuhka tuuleen meni talvella Seinäjoen kaupunginteatterissakin, mutta ohjaaja Liisa Lajunen sanoo, että sieltä ei ole haettu vaikutteita.

– Kaikkea löytyy, on rahaa ja rakkautta ja erikoinen kuolemantapaus, mutta ei yhtään humalaista eikä kirosanoja.

Sen enempää ei ole luvassa juonipaljastuksia.

Esitys kestää väliaikoineen pari tuntia. Väliaikaa on vara venyttää makkaransyöjien mukaan.

Pitkään Aholan näyttämöllä viihtyneellä Suvi Rautsialalla on tällä kertaa herkullinen hempukka Honeyn eli Henna Halmeen rooli puuhkineen ja korkokenkineen.

– Näytteleminen on huumetta. Kun puljaan töissä tietokoneitten kanssa, täällä saa olla ulkona, tehdä jotain luovaa ja olla ihmisten kanssa, hän iloitsee.

• • •

Ensi-ilta torstaina 29. kesäkuuta kello 19 Joutsenossa, nuorisoseurantalolla, Aholantie 752.

SARI PULLINEN

Kuvateksti

Marja Kainulaisen esittämä Aurora Hallamaa ja Risto Outisen Aimo Tiainen löytävät toisensa.

Kuin tuhka tuuleen -esitykset

Su 2., 9., 16. ja 23. heinäkuuta klo 17

Ti 4., 11. ja 18. heinäkuuta klo 19

To 6., 13. ja 29. heinäkuuta klo 19.

Kirjoittaja:
Sari Pullinen