Iskun kortteli Lappeenrannassa kasvaa viisikerroksiseksi

Keskustagalleria ja Iskun talo muodostavat Kauppakadulle uuden portin keskustaan. Uudet kerrokset rakennetaan vanhan päälle.

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan Kauppakadun ja Mutkakadun kulmassa oleva niin sanottu Iskun talo kasvaa kaavasuunnitelman mukaan viisikerroksiseksi.

Nähtävillä olevan asemakaavamuutosluonnoksen mukaan nykyistä yksi- ja kaksikerroksista rakennusta voi korottaa viisikerroksiseksi asuin-, liike- ja toimistorakennukseksi.

Kaupungin kaavasuunnittelija Hannu Tylli arvioi kaavan vahvistuvan loppusyksystä, minkä jälkeen rakentaminen voisi alkaa.

Tyllin mukaan uudet kerrokset tulevat vanhojen päälle. Noin 60 prosenttia kerrosalasta olisi asunnoille.

Kaavoituspäällikkö Erkki Jouhkin tuntuman mukaan hanke lähtee nopeasti liikkeelle heti kaavan vahvistumisen ja kaupungin kanssa tehtävän maankäyttösopimuksen jälkeen.

LAPPEENRANNAN keskusta muuttuu ainakin kerroskorkeuksilla mitaten kaupunkimaisemmaksi Kauppakadun varrella. Toiselle puolen katua nousee Keskustagalleria maakuntataloineen ja toiselle korotettava rakennus.

­ Siihen muodostuu aseman suunnasta tulijoille portti keskustaan. Se on kaupunkikuvallisesti hyvin tärkeä kohta. Tarkoitus on, että korotettava rakennus saadaan sovitettua rakentamistapaohjeilla materiaaleiltaan ja mittasuhteiltaan viereen tulevaan Galleriaan, selvittää Tylli.

Erkki Jouhki tähdentää, että kaupungin perusperiaatteena on rakentaa keskustaan lisää. Rakennusoikeuksia lisätään siellä täällä keskustassa myös valmisteilla olevassa osayleiskaavan tarkistuksessa.

ALOITTEEN TONTIN kaavan muuttamiseksi on tehnyt Kiinteistö Oy Lappeenrannan Kauppahuone. Asiamiehenä kaupunkiin päin on toiminut Lujatalo Oy.

Kaavamuutos sijoittuu Mutkakatu 3:n tontille. Muutosalue sijaitsee Mutkakadun, Lappeenkadun ja Kauppakadun rajaamalla 0,64 hehtaarin alueella.

Tontilla on nyt osittain kaksikerroksinen kivirakenteinen liike- ja toimistorakennus. Rakennus peittää lähes koko tontin.

Nyt nähtävillä oleva kaavamuutosluonnos etenee eri vaiheiden jälkeen kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju