Linnoituksen itävallissa kukkii unionin tähtilippu

Jäkön tyttöjen viikon viettäjät pitivät lippuja ja vaakunaa hyvännäköisinä.

LEENA SALLINEN

LAPPEENRANTA. Ennusmerkkejä Lappeenrannassa syksyllä pidettävästä EU:n ulkoministerien kokouksesta on kaupungissa jo havaittavissa. Linnoituksen itävallissa kukkii unionin tähtilippu.

Tarkalleen ottaen lipussa kukkii vain sininen pohja, joka on tehty sinitähtönen-nimisistä kukista. Lipun tähdet on tehty pellistä kaupungin

korjaamolla.

EU:n tähtilipun viereen itävalliin on istutettu jo perinteiseen tapaan Lappeenrannan vaakuna villimiehineen. Se on tehty samettiruusuista,

persiljasta ja hopealehdistä.

Villimiehen vasemmalla puolella on vielä Suomen lippu. Siinä kukkivat sinitähtöset ja valkoiset begoniat.

Liput ja vaakuna muuttuvat täyteläisemmiksi ja värikkäämmiksi kesän edetessä kun istutukset kasvavat. Kyllä ne nytkin ovat ihan hyvännäköisiä.

Ainakin Jäkön tyttöjen viikon viettäjät olivat tulokseen tyytyväisiä. He arvioivat itävallin istutuksia tiistaina aamupäivällä.

Jäkön tyttöjen viikon on koonnut isoäiti Taina Jäkkö. Tytöt ovat hänen lastenlapsiaan: Mari, Sari, Elina ja Laura Jäkkö ja Tanya Lammentaus.

­- Villimies on taitavasti tehty, tytöt arvioivat.

­- Suomen lipussa pitäisi kyllä olla puhtaampi sininen ja valkoinen, Taina Jäkkö totesi.

Tummalta tuntui sinitähtösten sini myös EU-lipussa, mutta peltitähdet arvioitiin ihan hyväksi ratkaisuksi.

­- Tähtiä on vain 12, mutta eikös EU-maita ole jo 25, Taina Jäkkö pohti.

­- Ei lipun ympyrään kyllä kahtakymmentä viittä tähteä mahtuisikaan, Mari Jäkkö arveli.

Jäkön tyttöjen viikolla on jo perinteitä. Taina Jäkkö kertoi, että isot tytöt ovat viettäneet viikon mummolassa jo kahtena kesänä. Tänä kesänä

mukaan pääsi myös kaksi nuorempaa tyttöä.

Taina Jäkkö asuu Taipalsaarella. Tytöt tulivat lomaviikon viettoon Tampereelta, Kotkasta ja Nummelasta. Tiistaina he kävivät Lappeenrannassa

muun ohjelman ohessa kangaskaupassa.

­- Meillä on käsityöprojekti. Tehdään kaikille esiliinat. Sitten me leivotaan. Tehdään karjalanpiirakoita ja pullaa ja jos ehditään, vielä sulhaspiirakoita, Taina Jäkkö kertoi.

Hän on entinen käsityöopettaja ja monikertainen isoäiti. Viiden tyttöjen viikon viettäjän lisäksi Taina Jäköllä on vielä yksitoista lastenlasta.

Kuvateksti

SEPPO RAUTIOVAARA

Taina Jäkkö ja lastenlapset Mari, Sari, Elina ja Laura Jäkkö sekä Tanya Lammentaus tutkailivat Linnoituksen istutuksia tiistaina.

Kirjoittaja:
Leena Sallinen