Etelä-Karjalan Osuuskauppa osti Keskon aluekonttorin kiinteistön

MATTI SAARELALAPPEENRANTA. Etelä-Karjalan Osuuskauppa on ostanut niin kutsut

MATTI SAARELA

LAPPEENRANTA. Etelä-Karjalan Osuuskauppa on ostanut niin kutsutun Polarin kiinteistön Leirissä. IVG Polar ja EeKoo allekirjoittivat sopimuksen Keskon entisen aluekonttorin kiinteistön kaupasta maanantaina.

Kaupan osapuolet eivät kerro kauppahintaa. Aikaisemmin julkisuudessa on kerrottu, että IVG Polarin hintapyyntö kohteesta olisi ollut keväällä noin 4,6 miljoonaa euroa.

– Kaikki kiinteistöt ja tontti siirtyvät meidän omistukseemme, Etelä-Karjalan Osuuskaupan toimitusjohtaja Ahti Manninen kertoo.

Mannisen mukaan EeKoo on hieronut jo pitkään kauppoja Lappeenrannan Prisma vieressä sijaitsevasta tontista.

– Soitin Polarille asiasta ensimmäisen kerran jo vuonna 1999. Sen jälkeen olemme hieroneet sitä kauppaa ainakin neljä kertaa ja joka kerta se kariutui, Manninen kertoo.

– Tänä keväänä me jo ajattelimme, ettei tästä kaupasta tule yhtään mitään. Polarin edustajat soittivat sitten yllättäen kolme viikkoa sitten ja me pääsimme kauppoihin, hän jatkaa.

IVG Polarin kiinteistöpäällikkö Kirsi-Marja Falin ei halua kommentoida kauppaa. Hänen mukaansa yhtiöllä ei ole tämän kaupan jälkeen enää kiinteistöjä Lappeenrannassa.

– Yhtiömme keskittyy toiminnassaan toimistokiinteistöihin pääkaupunkiseudulla, Falin kertoo.

MANNINEN perustelee kiinteistökauppaa sillä, että ostetussa kiinteistössä toimivat yritykset ovat osa Leiriin syntyvää suurta kauppakeskusta.

– Me olemme ostaneet nämä rakennukset ja tämän tontin varmistaaksemme, että tällainen kauppakeskus syntyy tänne keskustan läheisyyteen, Maaninen sanoo.

– Samalla kertaa saimme myös satoja uusia pysäköintipaikkoja, hän jatkaa.

Uusia parkkiruutuja tarvitaan muun muassa Suomen suurimman Prisman tarpeisiin. Mannisen mukaan Lappeenrannan Prisman laajennus on nyt varmistunut ja sen rakennustyöt aloitetaan syksyllä.

– Tähän tulee Suomen suurin Prisma. Se on nyt varmistunut. Me tulemme rakentamaan myös uuden kadun nyt ostetun kiinteistön ja Prisman tontin välistä Puhakankadulta Teollisuuskadulle, Manninen kertoo.

AINAKAAN lähivuosina EeKoo ei aio Mannisen mukaan laajentaa omaa toimintaansa nyt ostetulle tontille.

– Me olemme ostaneet tämän kiinteistön vuokrattavaksi. Halusimme varmistaa kaupalla joustavan liikennöinnin Prismalle, Manninen sanoo.

Kiinteistöjen tiloista on vuokrattu tällä hetkellä 97 prosenttia. Mannisen mukaan vuokraamatta on vain 250 neliön toimistotila.

Kiinteistön vuokralaisille kerrottiin kiinteistökaupasta tiistaina. Mannisen mukaan tiloissa on paljon erilaista toimintaa ja nämä liikkeet lisäävät omalta osaltaan Leirin vetovoimaa kauppakeskuksena.

– Me näemme, että tällä kaupalla on myös yhteiskunnallista merkitystä. Rahavirta, joka tässä pyörii, ei ole aivan pieni ja nyt se pysyy Etelä-Karjalassa, Manninen perustelee.

PEKKA HÖLKKI

Kuvateksti

Etelä-Karjalan Osuuskaupan ostamassa kiinteistössä toimii muiden muassa Kespro Lappeenrannan tukku. Kespro on Keskon tytäryhtiö.

Kirjoittaja:
Matti Saarela