Suni myi Tapulin kiinteistön hollantilaiselle sijoitusyhtiölle

MATTI SAARELALAPPEENRANTA. Ranskalaisen Curzon/Ixis AEW Europen hallinnoima

MATTI SAARELA

LAPPEENRANTA. Ranskalaisen Curzon/Ixis AEW Europen hallinnoima European Property Investors -kiinteistörahasto osti Tradekalta keskiviikkona julkistetulla kaupalla 270 myymälää, joiden joukossa on myös Lappeenrannan Kaakkoiskaaren Euromarket.

Maanantaina liikekiinteistöjen kauppa Lappeenrannassa otti lisää kierroksia, kun hollantilaisen kiinteistösijoitusyhtiön suomalainen tytäryhtiö Redevco Finland ilmoitti ostaneensa Leirissä sijaitsevan Tapulin kiinteistö, jossa toimii keväällä avattu Lappeenrannan toinen Euromarket.

Tapulin osto oli yhtiön toinen kiinteistökauppa Suomessa. Yhtiön mukaan toiminnan laajentaminen Suomeen on osa sen maantieteellistä hajauttamisstrategiaa. Yhtiö toimiikin nyt aktiivisesti jo 16 Euroopan maassa.

– Tulevina vuosina Redevcon tavoitteena on laajentaa toimintaansa edelleen muun muassa Pohjoismaissa, Baltian maissa sekä Keski- ja Etelä-Euroopassa, Mikko Iivonen Redevco Finlandista kertoo.

Iivonen uskoo, että kansainväliset kiinteistösijoitusyhtiöt ja rahastot ovat myös jatkossa aktiivisia Suomen ja Lappeenrannan markkinoilla.

– Suomi on ollut tavallaan neitseellinen markkina. Toki kansainväliset sijoittajat ovat aikaisemminkin ostaneet Suomesta kiinteistöjä, mutta nyt markkinat käyvät kuumina, hän sanoo.

– Kunnollinen tavara käy nyt kaupaksi, hän täsmentää.

LAPPEENRANTA on eurooppalaisittain pieni kaupunki, mutta Iivosen mukaan se on silti kiinteistösijoittajien silmissä uskottava kohde.

– Lappeenranta on kasvanut monta vuotta, siellä on yliopisto ja Venäjän raja on lähellä. Sijoittajat uskovat, että se tulee olemaan siellä Kaakkois-Suomen alueella vahva kaupunki, selkeästi vahvempi kuin monet muut pienet kaupungit siellä suunnassa, Iivonen sanoo.

Imatrankosken Väärätalo, jossa toimii Euromarketin ohella Cumulus-hotelli, omistaa nykyisin tanskalaisen kiinteistösijoitusyhtiön suomalainen tytäryhtiö KS-Imatra, joka osti kiinteistön reilu vuosi sitten suomalaiselta kiinteistöyhtiöltä.

Iivosen mukaan Redevco Finland ei aio ainakaan lähitulevaisuudessa lähteä Imatralle ostoaikeissa.

– Imatra ei ole hirveän mielenkiintoinen paikkakunta meidän kannaltamme. Näkisin sen aika hankalana paikkakunta näin eurooppalaisen kiinteistösijoitusyhtiön näkökulmasta, Iivonen pahoittelee.

TAPULIN myyneen Suni Oy:n toimitusjohtaja Tapani Suni arvelee, että liikekiinteistöjen kauppa jatkuu vilkkaana Lappeenrannassa.

– Meidän osaltamme myyntilaita on kuitenkin tämän kaupan jälkeen kiinni, Suni kommentoi kauppaa.

MATTI SAARELA

Kuvateksti

Suni on myynyt Euromarketin kiinteistön Leirissä hollantilaisen kiinteistösijoitusyhtiön suomalaiselle tytäryhtiölle. Osapuolet eivät julkista kiinteistön kauppahintaa.

Kirjoittaja:
Matti Saarela