”Festivaalit on kesäisen Imatran hymyilevät kasvot”

JYRI HÄNNINENIMATRA. Imatra Big Band Festivals ry:n uusi puheenjohtaja Jussi

JYRI HÄNNINEN

IMATRA. Imatra Big Band Festivals ry:n uusi puheenjohtaja Jussi Virsunen istuu BB-kadulla ja katselee ympärillä olevaa ihmisvilinää varsin tyytyväisenä.

– Meillä on käsissämme menestystuote, jota on hyvä lähteä tekemään. BB-viikko on kesäisen Imatran hymyilevät kasvot. Tapahtumalla on hyvä maine ja sitä tekee motivoinut joukko tukenaan valtava määrä innokkaita vapaaehtoistyöntekijöitä. Perusasetelma on erinomainen.

Imatran kaupungin kasvatus- ja opetustoimen johtajana siviilissä toimiva Virsunen ottaa yhdistyksen puheenjohtajan tehtävät vastaan virallisesti syksyllä. Virsusella on vankka kokemus tapahtumien järjestämisestä. Hän on toiminut muun muassa Hamina Bastionin Tapahtumat Oy:n toimitusjohtajana.

– Olen nähnyt läheltä, mitä suuret tapahtumat syövät. Riskikohdatkin ovat tulleet tutuksi, osa kantapään kautta. Haluan antaa kokemukseni liiketoiminnallisesta ajattelusta organisaation käyttöön, tuoda uusia ideoita sekä olla mukana vetämässä suuria linjauksia.

FESTIVAALIEN BUDJETTI on nykyisellään lähes miljoona euroa, josta merkittävä osa tulee yrityksiltä. BB-viikolla on hyvä maine, joka helpottaa yritysrahoituksen hankkimista. Raha ei kuitenkaan kasva puussa odottamassa kerääjäänsä.

– Sponsorointiajattelu on kuollut jo vuosia sitten. Yritykset haluavat rahoilleen vastinetta ja tapahtuman järjestäjän pitää kyetä tarjoamaan sitä. Kyse on molemminpuolisesta yhteistyöstä.

Virsunen toivoo festivaalille hallittua kasvua, mutta sitä tavoitellaan ainoastaan perinteitä kunnioittaen.

– BB-viikko on pärjännyt aitoudellaan ja muistamalla juurensa. Suomi on tuhansien tapahtumien maa ja jos yritämme ratsastaa samoilla esiintyjillä kuin kaikki muutkin, olemme tuomittuja epäonnistumaan. BB-musiikilla tulee olemaan vankka sija jatkossakin, mutta sen lisäksi tapahtumassa kuullaan paljon erilaista musiikkia.

BB-VIIKKO VETÄÄ väkeä eri puolilta Suomea ja myös valtakunnallinen media on kiinnostunut siitä. Tapahtuman sydän on silti perin juurin imatralainen, joka näkyy Virsusen mukaan myös kaupunkilaisten ajattelussa.

– Monilla paikkakunnilla ihmiset lähtevät pakoon oman kaupunkinsa tapahtumaa. Imatralla en ole törmännyt tällaiseen ajatteluun. Ihmiset sen sijaan kutsuvat ystäviään kylään ja miettivät, kuinka ottaa eniten irti tapahtumasta. Se on hienoa.

– Ilmaiskonsertit ovat tässä mielessä todella tärkeitä. Kaikkien imatralaisten ja eteläkarjalaisten täytyy saada nauttia tapahtumasta, ilman että heidän mentävä maksullisiin tapahtumiin.

ENSI VUONNA vuonna festivaalit viettää 25-vuotisjuhlia. Tapahtuman suunnittelu on jo käynnissä, mutta Virsunen ei halua paljastaa vielä sen yksityiskohtia.

– Sen verran voin sanoa, että mukana on ainakin yksi maailmantason artisti ja telttajärjestelyihin tulee muutoksia. Mutta perusarvot ovat ja pysyvät. Niistä muodostuu se kuuluisa Imatran henki.

Virsunen on tuttu BB-kävijä. Yhden kerran hän ollut mukana myös johtamassa Karelia Singers -kuoroa Big Band Jumalanpalveluksessa. Tulevan viikon aikana Virsunen aikoo käydä mahdollisemman monessa tapahtumassa.

– Tower of Power on aivan pakollinen ja aion käydä kuuntelemassa myös Ismo Alankoa, joka on erinomainen rokkari. Kaiken kaikkiaan aion nauttia mahdollisemman paljon erilaisesta musiikista.

SEPPO RAUTIOVAARA

Kuvateksti

Jussi Virsunen on aktiivinen musiikinharrastaja ja kuluttaja. Musiikkimakuaan hän kuvailee monipuoliseksi.

Kirjoittaja:
Jyri Hänninen