Washington palkkasi Petri Skrikon pro-scoutsiksi

Skriko etsii maailman kovimpaan liigaan sopivia kokeneempia pelaajia. Tarkkailussa ovat Euroopan pääsarjat ja maaottelut sekä arvokisat.

ENTINEN NHL-PELAAJA ja SaiPan valmentaja Petri Skriko on palkattu Washington Capitalsin Euroopan pro-scoutiksi. Skrikon tehtävänä on käytännössä etsiä valmiista pelaajista seuran profiiliin sopivia kiekkoilijoita.

­ NHL:ssä on oma glamourinsa ja olen innostunut tästä mahdollisuudesta, Skriko kuvasi.

­ Tässä on iso tiimi ympärillä ja olen sen osa.

Valmiiden pelaajien, kenties jo varattujen, mutta ilman sopimusta jääneiden sekä uutta tulemista hakevien kiekkoilijoiden seuraaminen tietää Skrikolle reilusti matkapäiviä Euroopan huippuliigoja ja maajoukkueiden Eurotouria sekä MM-kisoja ja olympialaisia seuratessa.

­ Nyt menen katsomaan pelejä ja on ihan sama kuka voittaa, Skriko naurahti.

VIIMEISTÄÄN Washingtonin syyskuun harjoitusleirillä Skriko käy tarkemmin läpi Capitalsin valmentajaksi joulukuussa 2003­2004 astuneen Glen Hanlonin kanssa, millaisia pelaajia ja mille paikoille seura mahdollisesti haluaa löytää.

­ Toimenkuva on hieman avoin ja se varmaan elääkin vielä vuoden kaksi.

Jo parin viikon päästä Skriko on menossa Pajulahteen, kun kuusi venäläisjoukkuetta pelaa keskenään omaa harjoitusturnaustaan ja pari Washingtonin varausta on mukana.

Capitals on pyrkinyt rakentamaan fyysisen ja energisen joukkueen, jonka kirkkain tähti on Aleksandr Ovetshkin. Viime kaudella se ei vielä tulosta tuonut, vaan joukkue jäi ulos pudotuspeleistä.

WASHINGTONILLA on Euroopassa Venäjällä, Tshekissä ja Ruotsissa niin sanotut amatööriagentit, jotka hakevat nuoria pelaajia varattaviksi NHL:n perinteisessä varaustilaisuudessa. Skrikon tapainen pro-scout on muun muassa Phoenixin organisaatioon siirtynyt Christian Ruuttu. Capitalskin etsi tehtävään entistä NHL-pelaajaa.

Washingtonin toimitusjohtaja George McPhee oli Skrikolle entuudestaan puolituttu, sillä McPhee ehti juuri tulla Vancouveriin, kun Skriko pelaajana siirtyi sieltä Boston Bruinsiin.

­ Näissä ympyröissä kaikki tuntevat kaikki, Skriko sanoi.

Skriko tapasi McPheen Riian MM-kisoissa ja sopimus syntyi juhannuksen alla.

Nyt menen katsomaan pelejä ja on ihan sama kuka voittaa.

Petri Skriko

Kirjoittaja:
Vesa Salminen