Viimeinen vetoomus huopatehtaan puolesta

TUULI OJAKANGASLAPPEENRANTA. Huopatehtaan säilyttämiseksi kerätään adressia.

TUULI OJAKANGAS

LAPPEENRANTA. Huopatehtaan säilyttämiseksi kerätään adressia. Rakennuksen suojelua kannattava muutaman hengen joukkio laittoi vetoomuksen liikkeelle muutama viikko sitten. Adressissa vedotaan Pallon huopatehtaan historialliseen arvokkuuteen ja harrastustilojen puutteeseen Lappeenrannassa.

– Olemme hiukan myöhässä tämän adressin kanssa, koska purkulupa näyttää jäävän voimaan. Haluamme kuitenkin tuoda esiin mielipiteemme ja näyttää kaupungille, ettei arvokkaan rakennuksen purkaminen ole jäänyt huomiotta, sanoo vetoomuksen laatimisessa mukana ollut Ella Karjalainen.

ADRESSIN MUKAAN muun muassa nuoret, eläkeläiset, taiteilijat ja liikuntaryhmät tarvitsevat harrastus- ja toimintatiloja, joiden ei tarvitsisi olla priimakunnossa.Tilat kunnostettaisiin omatoimisesti, mutta kaupungilta toivotaan tukea.

Vetoomuksen voi allekirjoittaa esimerkiksi Galleria Kohtauspaikassa Linnoituksessa ja Sammonlahden asukastorilla. Addressin liikkeellepanijat keräävät nimiä myös itse.

HUOPATEHTAAN puolustajajoukko kokoontuu pian summaamaan työnsä tuloksia. Nimimäärä ei Karjalaisen mukaan ole tärkeä, vaan tavoitteena on nimenomaan tuoda purkamisen vastustus julki. Adressi on tarkoitus jättää kaupunginvaltuustolle lähiaikoina.

– Tällaisia vetoomuksia vanhojen rakennusten suojelemiseksi on tehty aiemminkin. Eipä niillä ole juuri vaikutusta ollut, Karjalainen hymähtää.

Korkeimpaan hallinto-oikeuteen tehdystä purkuluvan valituksesta ei vielä ole tullut päätöstä. Huopatehtaan tontilla seisoo kuitenkin joi rakennuttajan kyltti, jossa on selvitys alueelle nousevista kerrostaloista.

PEKKA HÖLKKI

Kuvateksti

Huopatehtaan purkamista vastustavat tuovat mielipiteensä julki adressilla.

Kirjoittaja:
Tuuli Ojakangas