Kirjamoinniemen uudet tontit olisivat valmiit rakennettaviksi

Taipalsaaren kunta pohtii vastaustaan hallinto-oikeudelle tehtyyn valitukseen. Yksi hakija luopui kesällä tontistaan. Kirjamoinniemen rakentaminen ei pääse alkamaan ainakaan ennen ensi kevättä.

URPO LAANINEN

TAIPALSAARI. Saimaanharjun Kirjamoinniemen tonttivalinnoista ei ole jätetty kesän aikana uusia valituksia. Voimassa on yhden tontitta jääneen hakijan kesäkuun alussa tekemä valitus Kouvolan hallinto-oikeudelle.

Taipalsaaren kunta sai lisää vastausaikaa. Hallinto-oikeus pyysi kunnan vastinetta alun perin heinäkuun loppuun mennessä.

­ Meillä ei ollut heinäkuussa kunnanhallituksen kokousta. Siksi pyysimme lisäaikaa, kunnanjohtaja Jari Willman kertoo.

Kunnanhallitus ei antane vastinettaan vielä ensi viikon kokouksessa, vaan siitä vasta kahden viikon päästä.

Yksi ensimmäisistä tontin saajista ilmoitti kesän aikana, että hän luopuu tontistaan.

Kirjamoinniemen yli 30 tonttia haki keväällä 71 perhettä. Kunnanjohtaja ja kunnanhallitus myönsivät tontit 25 hakijalle ensimmäisessä jaossa.

Kesäkuun lopussa kunnanhallitus jakoi neljä tonttia. Jäljellä on vielä kolme vapaata tonttia.

Tontitta jäänyt hakija valitti virheellisistä menettelytavoista. Hänen mukaansa kunnanjohtaja ja kunnanhallitus ylittivät toimivaltansa valitessaan tonteille ostajat ilman selkeitä myyntikriteerejä.

KIRJAMOINNIEMEN kunnallistekniikka alkaa olla viimeistelyä vaille valmis, kunnanjohtaja Willmanin mukaan jopa pikkuisen etuajassa. Ilman valitusta tonteille päästäisiin rakentamaan suunnitellussa aikataulussa elo-syyskuun vaihteessa.

­ Siellä vedetään enää vain sähköjohtoja.

Willman ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuure Westinen (kesk.) sanovat, että Kirjamoinniemeen ei varmasti päästä rakentamaan enää syksyn aikana. He tähtäävät nyt ensi kevääseen, jos valituksen käsittely etenee nopeasti.

­ Olemme informoineet tästä myös hakijoita.

OMAKOTITONTIN saaneet hakijat eivät usko pääsevänsä rakennustöihin ainakaan ennen ensi syksyä.

­ Sekin olisi jo lottopotti. Olen varautunut siihen, että tässä menee odotteluun aikaa vielä kaksi vuotta. Juttelin juuri yhden ihmisen kanssa, ja hän sanoi odottavansa ensi kevääseen. Jos siihen mennessä ei tule selvyyttä, hän antaa tonttinsa pois.

­ Olen ostanut isomman rivitaloasunnon. Minulla on aikaa odotella hamaan loppuun saakka, Atte Pyysing kertoi.

KIRJAMOINNIEMEN kiistellyt omakotitontit sijaitsevat Taipalsaaren sairaalan alapuolella Saimaan ja patotien äärellä. Sen sijaan ylhäällä sairaalamäellä rakentaminen on käynyt kuumana kesän aikana. Alue on rakennettu täyteen.

Kolme omakotitaloa on vielä rakenteilla, mutta viidessä asutaan jo.

Myös kuusi rivitaloasuntoa ovat valmistumassa hyvää vauhtia.

ES-ARKISTO/KAROLIINA PAATOS

Kuvateksti

Kirjamoinniemen uusi omakotialue olisi valmis rakennettavaksi ilman hallinto-oikeuteen tehtyä valitusta.

Kirjoittaja:
Urpo Laaninen