Utulan Small bänd -festivaaleja vietetään lauantaina Utula-areenalla

PÄIVI VENTORUOKOLAHTI. Utulan kauppiaspariskunta Sanna Haakana ja Peter Kihl

PÄIVI VENTO

RUOKOLAHTI. Utulan kauppiaspariskunta Sanna Haakana ja Peter Kihl odottavat lauantaita yhtä innokkaina kuin koko kylän väki. Illalla on kolmansien Utula Small bänd -festivaalien aika. Kahtena edellisenä kesänä tunnelma on ollut upea.

­ Asiakkaille on hienoa tarjota jotain ylimääräistä, ja auttaahan tällainen myös omassa työssä jaksamisessa, Sanna Haakana sanoo.

Tänä kesänä kaupan viereen viime kesänä nousseella Utula-areenalla on jo kuultu imatralaista nuorisobändiä ja lappeenrantalaista tanssibändiä sekä tanssahdeltu karaoketanssien tahtiin.

­ Aina on ollut hyvä tunnelma. Asiakkaiden hyvä mieli siirtyy myös meihin tiskin toisella puolella.

FESTIVAALIEN esiintyjänä on A-P Sarjanto yhtyneineen. Sopiva esiintyjä löydettiin imatralaisen musiikkimies Ina Heinon avustuksella.

­ Kaksissa edellisissä festareissa on ollut jatsia, nyt folkkia ja ensi vuonna toivottavasti bluesia, kauppiaspariskunta linjaa.

Sanna Haakana huomauttaa, että A-P Sarjanto yhtyeineen ei siis ole perinteinen tanssibändi. Musiikki soveltuu paremmin kuunneltavaksi ja fiilisteltäväksi.

­ Sanoitukset ovat suomenkielisiä ja laulujen aiheet liikkuvat arjessa, uskon, että niistä löytyy yhtymäkohtia monen ikäisten ihmisten elämään, Haakana sanoo.

Utulan kauppa on siis muodostumassa kylän kulttuuri- ja viihdekeskukseksi.

Areenan lisäksi oheispalveluina on terassi keskiolut oikeuksin ja kirpputori, johon kyläläiset voivat jättää myytävää.

Lauantaina päivällä on kesän toinen kylätori.

­ Utulan talousalueella on 150 vakinaista asukasta ja sen päälle 300 kesämökkiä. Täällä kannattaa järjestää tapahtumia, sanoo Kaija Piiparinen kylätoimikunnasta.

• • •

Utulan kaupalla 5.8. kesätori klo 10­-14, Utula Small bänd -festivaalit klo 21­-1.30. Kuutostieltä on Utulan kaupalle matkaa noin 40 kilometriä. Utulan risteys löytyy Puumalantien varrelta.

PÄIVI VENTO

Kuvateksti

Kauppiaspariskunta Sanna Haakana ja Peter Kihl istuvat Utula -areenan oviaukossa ja suunnittelevat jo talveksi huopatossutansseja.

A-P Sarajanto

Hämeenlinnalainen lauluntekijä.

Debyyttialbumi Kova maa vuonna 1998 oli arvostelumenestys. Toinen albumi En palvele enää huonoa isäntää vuonna 2003.

Häntä kuvailtu seuraavasti: Ponnistaa amerikkalaisen bluesgrassin, irlantilaisen kansanmusiikin ja rautavaaralaisen perinteen muhevista maastoista.

Sarjannon tuotantoa ovat levyttäneet mm. Topi Sorsakoski, Tapio Liinoja ja Timo Rautiainen &Niskalaukaus.

Työskennellyt mm. koneenhoitajana, trukkikuskina ja toimittajana.

Kirjoittaja:
Päivi Vento