Korkean tason kokousruokailua

TENHO TIILIKAINENIMATRA. Euroopan unionin pohjoisen ulottuvuuden virkamiesko

TENHO TIILIKAINEN

IMATRA. Euroopan unionin pohjoisen ulottuvuuden virkamieskokouksen ja eurooppalaisten kaksoiskaupunkien ohjausryhmän osanottajat pääsivät perjantaina nauttimaan suomalais-venäläisestä eksotiikasta.

EU:n virkamieskokouksen osanottajat lähtivät perjantai-illaksi Svetogorskiin viettämään venäläistä iltaa. Kaksoiskaupunkilaiset taas kuljetettiin Saimaalle ja Masteensaareen uimaan, syömään ja saunomaan. Tänään kaksoiskaupunkikokouksen osanottajat vierailevat Pietarissa.

Eksotiikkaa oli varmasti sekin, että perjantain Imatran kaupungin tarjoama buffet-päivällinen tarjoiltiin kaupungintalon aulassa.

Eurooppalaisen kaksoiskaupunkiprojektin johtoryhmä keskusteli Imatralla muun muassa uuden yhdistyksen perustamisesta. Yhdistyksen on tarkoitus toimia jatkossa kaksoiskaupunkien yhteistyöelimenä, kun nykyinen projekti päättyy vuoden vaihteessa.

– Yhdistyksen perustamisesta ei vielä päätetty, mutta nimestä keskusteltiin vilkkaasti. Kaikkia esitetty nimi City Twins Association ei oikein miellyttänyt ja tilalle tarjottiin nimeksi Tandem Cities. Ehkäpä se nimi on toiminnallisempi, Imatran kokousta isännöinyt, projektijohtaja Hannu Tsupari kertoo.

YHDISTYS perustettaneen joulukuussa, jolloin Imatralla pidetään projektin loppukonferenssi. Perustettavan yhdistyksen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi on vahvimmin ehdolla Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen.

– Joulukuun kokouksen yhteydessä on tarkoitus järjestää myös laaja tutkijatapaaminen, Tsupari kertoo.

Hänen mielestään projektin avulla on saatu tietoa siitä, miten vierekkäin eri maassa sijaitsevat kaksoiskaupungit tekevät yhteistyötä.

– Yhteistyön taso ja keinot vaihtelevat suuresti. Pisimmällä ollaan eittämättä Tornio-Haaparannassa, jossa kaupungit suunnittelevat yhteistä keskustaa.

Projektin yhtenä tarkoituksena oli koota ja kloonata parhaita yhteistyön käytäntöjä.

– Näitä parhaita käytäntöjä on kuitenkin vaikea monistaa. Yhteistyöllä on sekä fyysisiä että henkisiä esteitä. Silti projekti on varmasti poikinut osallistujille uusia ideoita yhteistyön kehittämiseksi, Tsupari miettii.

TENHO TIILIKAINEN

Kuvateksti

Pohjoisen ulottuvuuden virkamiehet ja kaksoiskaupunkikokouksen osanottajat nauttivat sulassa sovussa buffet-päivällistä Imatran kaupungintalon aulassa.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen