Kurja kausi vie IPV:n tiukalle talouskuurille

Vanhojen rasitteiden päälle tulee kymmeniä tuhansia euroja miinusta. Ajatukselle osakeyhtiöstä IPV:n hallitus sanoo ei. Superin joukkue on vielä levällään ja koko seuran toiminta haluttaisiin uudistaa täydellisesti.

VESA SALMINEN

IMATRA. Imatran Pallo-Veikot joutuu entistä tiukemmalle talouskuurille. Samaan aikaan pitäisi rakentaa menestyvä joukkue superpesikseen.

Puheenjohtaja Anu Urpalaisen mukaan alakanttiin menneestä kaudesta kertyy entisten 100 000 euron pankkilainojen päälle useamman kymmenen tuhannen euron miinus.

– Yli neljä vuotta tehtiin plussaa, nyt ne rahat menivät, Urpalainen huokaisi.

Pankkilainoja Urpalainen kuvaa hallituiksi, mutta nyt tulleen lisätaakan vuoksi joudutaan tekemään maksusuunnitelmia velkojien kanssa ja käyttämään ensi vuoden tuloja etukäteen.

– Meillä on tavallisten ihmisten nimiä pankkilainoissa.

Lappeen Ryhmäkodit Oy:n hallituksen puheenjohtajan Juha Reissellin ajatus yhtiöittää IPV:n edustusjoukkueen toiminta ei saa vastakaikua imatralaisseuran hallitukselta.

– Emme ole lähdössä mihinkään osakeyhtiöön mukaan. Hallitus ei ole siihen suostuvainen, Urpalainen sanoi.

IPV:LLÄ on edessään tiukka rakennustyö joukkueen ja taustavoimien, aina hallitusta myöten, kasaamisessa ja toiminnan uudistamisessa. Pelaajasopimuksia on voimassa kaksi, Toni Laaksolla ja Olli Lehtolalla. Pelinjohtaja- ja valmennuskuviot ovat myös täysin auki.

– Kaikki menee uusiksi, ihan kaikki, Urpalainen totesi.

– Joukkue ei enää kehittynyt viime kaudella eikä sillä ollut enää riittävästi motivaatiota ajoittain mukana.

Seuran hallitus on käyttänyt ”pesäpallokonsultteina” Vesa Lipsasta ja Juha Puhakkaa.

Urpalaisen mukaan nyt rakennetaan kolmen vuoden suunnitelmaa, jonka avulla pyritään nostamaan IPV takaisin elinvoimaiseksi ja herättämään Etelä-Karjalan pesäpalloväki seuran tueksi.

– 2-3 viikon aikana pitäisi saada joukkue rakennettua.

IMATRALAISIA pesäpallopiirejä reippaasti hämmentänyt Juha Reissell haluaisi rakentaa IPV:n perustaksi osakeyhtiön. Yrityksensä ja oman lompakkonsa kautta hän sanoo sponsorirahaa olevan valmiina 90 000 euroa ja mahdollisesti vielä 40 000 euron lisäsatsaus.

Osakepääomaksi Reissell ei niitä sijoittaisi, vaan suoraan edustusjoukkueen toimintaan.

– Kova muutosvastarinta on, ei uskalleta tehdä rohkeita päätöksiä, Reissell kuvasi.

Reissellin suora tapa ilmaista asiat on järkyttänyt IPV:n taustoja. Lappeenrantalainen, IPV:n junioritaustan omaava mies sanoo tottuneensa suoraan puheeseen, mutta lupaa kaikkien seuraihmisten neuvojen kelpaavan.

Siitä joukosta pois hän tosin rajaa IPV:n taustalla perinteisesti vaikuttaneita pesäpallosukuja, joihin välit tuntuvat olevan pakkasella.

Edustusjoukkueen toiminnan Reissell haluaisi yhtiöittää ja eriyttää, jotta mahdolliset riskit eivät rasittaisi muuta toimintaa. Osakeyhtiössä päätöksenteko voi parhaimmillaan myös olla suoraviivaisempaa kuin yhdistyksessä, ja päätösvallan Reissell haluaisi itselleen.

– En halua millään tavalla vaarantaa IPV:n kakkosen, juniorien tai naisten toimintaa, Reissell sanoi.

– Ei tätä ole tempaistu hetken hurmiossa. Edustusjoukkue on lippulaiva, miksei se voi olla ammattimaisesti johdettu?

Kirjoittaja:
Vesa Salminen