Lappeenrannan koulut huutavat investointirahaa

Lauritsalan ja Lönnrotin koulukeskukset ovat lautakunnan esityksessä ensi vuoden suurimmat saneerauskohteet. Lönnrotin ja Lyseon yhteisen ruokalarakennuksen yllättävän kalliiksi tuleva korjaus maksaa 2,15 miljoonaa euroa.

ANNE KOTIHARJU

LAPPEENRANTA. Lappeenrannan perusopetuksen tason pitäisi pysyä nykyisellään ensi vuonnakin.

Kasvatus- ja opetustoimen budjettiesityksen mukaan palvelujen tasoon ei tarvitse budjetissa puuttua, koska tänä vuonna toteutettiin sopeuttamistoimia: lakkautettiin kolme koulua ja leikattiin perusopetuksen tuntikehystä.

Lautakukunnan tiistai-iltana hyväksymässä talousarvioesityksessä toimiala vaatii raamiin siitä nyt puuttuvat, uusina menoerinä tulleet sisäiset vuokrat sekä tietohallintoyksikön sisäisen laskutuksen.

Toimialan menot olisivat ensi vuonna 63,07 miljoonaa euroa, kun ne tänä vuonna ovat 61,55 miljoonaa. Menot nousevat raamin mukaisesti 2,2 prosenttia. Lisäksi sisäisten erien määrärahat ovat noin 170 000 euroa.

Toimialajohtaja Tuija Willbergin mielestä suurin huoli on tällä erää investointimäärärahoista.

– Asiakkailta ja henkilökunnalta tulee kovasti viestiä, että tilat vaativat saneerausta ja peruskorjausta. Toivottavasti kaupunki pystyy osoittamaan lautakunnan esittämät määrärahat, jotta tilanne ei entisestään huonontuisi.

LAUTAKUNTA esittää 4,23 miljoonan nettoinvestointimenoja.

Tänä vuonna nettoinvestointirahaa oli 2,3 ja viime vuonna 1,7 miljoonaa euroa.

Lauritsalan koulun ja lukion korjauksen kakkosvaihe maksaa ensi vuonna 3,6 miljoonaa euroa, johon tulee valtionosuutta 1,54 miljoonaa.

Lönnrotin koulun ja Lyseon lukion yhteisen ruokalarakennuksen korjaus on osoittautunut alkuperäissuunnitelmia kalliimmaksi. Rakennuksessa on myös liikuntasali ja opetustiloja.

Korjaus maksaa yhteensä 2,15 miljoonaa euroa. Toimiala tarvitsisi budjettiinsa ensi vuodelle 1,5 miljoonaa.

Muita investointeja ovat Voisalmen koulun ilmastointi (250 000 euroa), Karhuvuoren päiväkodin pihan pintavesien pois johtaminen (100 000), Alakylän koulun sosiaalitila (80 000), Mäntylän koulun opetustila ja varasto (40 000), Voisalmen päiväkodin pihan kunnostus (100 000) ja toiminnalliset muutokset (100 000).

Irtaimen omaisuuden hankintaan lautakunta esittää 861 000 euroa.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju