Sairaanhoitopiiri tuplaa varahenkilöstönsä

Valtuusto kehui kilvan ensi vuoden budjettia. Ostopalvelut vähenevät ja G-rakennuksen suunnittelu alkaa. Kuntien menot kasvavat kaksi prosenttia.

ETELÄ-KARJALAN keskussairaala vähentää ostopalveluja lähes kahdella miljoonalla eurolla ja siirtää rahaa omaan toimintaan 1,2 miljoonaa euroa. Johtajaylilääkäri Ritva Kauppisen mukaan säästöjä saadaan noin puoli miljoonaa.

Päiväkirurgian viides sali saa kalustuksen ja uutta henkilökuntaa. Varahenkilöstö lisääntyy 23 uudella ihmisellä. Palkat otetaan sijaismäärärahoista.

Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin ensi vuoden investoinnit ovat runsaat seitsemän miljoonaa euroa, joista kolme miljoonaa on varattu G-rakennuksen suunnitteluun ja rakentamiseen.

Kustannukset ovat kymmenen miljoonaa, ja rakentaminen kestää kolme vuotta. G-siipeen sijoittuvat synnytys- ja naistentaudit, lastentaudit sekä lasten- ja nuorisopsykiatrian osastot ja apteekki.

Sairaanhoitopiirin valtuusto suitsutti pelkkää kiitosta vuoden 2007 budjetintekijöille. Yhteisymmärrys oli täydellinen.

Kokoomuksen imatralaisvaltuutettu Jaakko Viuhko totesikin, että hänen puheenvuoronsa voisi käyttää yhtä hyvin keskustan tai demarien edustaja.

– Talousarviota oli ilo lukea, se on todella selkeä, kiitteli demarien ryhmäpuheessa Kaarina Muhli Imatralta.

Keskustan lappeenrantalainen valtuutettu Antti Kaarna piti talousarviota tulevaisuusbudjettina: sillä varaudutaan suuriin investointeihin, uusi leikkaussali otetaan käyttöön ja varahenkilöstö tuplaantuu entisestä

– Budjetissa näkyy selkeitä tehostamiselementtejä, lisäsi Jaakko Viuhko.

VALTUUSTON puheenjohtaja Eeva Arvela (sd.) totesi, että sairaanhoitopiirin ja myös jäsenkuntien keskeisin haaste on henkilöstön saaminen tulevina vuosina.

– Jotta se onnistuu, meillä pitää olla toimiva, nykyaikainen ja kehittyvä sairaala sekä myös hyvä imago. Ihmiset hakeutuvat töihin sinne, missä on hyvä talo, hyvät työskentelyolot ja hyvät johtajat.

Valtuusto valitsi sairaanhoitopiirin uudeksi johtajaylilääkäriksi seitsemän hakijan joukosta ylilääkäri Markku Härmän Kuopiosta ja saatteli jo Ritva Kauppista kiitoksin eläkkeelle. Keskiviikon valtuustokokous oli Kauppisen viimeinen.

es-arkisto/marleena liikkanen

Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin ensi vuoden investoinnit ovat runsaat seitsemän miljoonaa euroa.

SAIRAANPOITOPIIRIN HENKILÖSTÖ 2007

Vuoden 2007 alussa lääkäreitä 149 (+3 tähän vuoteen) tutkimushenkilöstö 60 hoitohenkilöstö 721 (+24)

hallinto- ja toimistohenkilöstö 140

huoltohenkilöstö 195 (+2)

yhteensä 1 265 (+29)

Kirjoittaja:
Urpo Laaninen