Etelä-Karjalan matkailu syntyi

ANNE KOTIHARJUMAAKUNNALLISEN matkailuyhtiön, Etelä-Karjalan matkailu Oy:n sy

ANNE KOTIHARJU

MAAKUNNALLISEN matkailuyhtiön, Etelä-Karjalan matkailu Oy:n syntysanat lausuttiin tiistaina Lappeenrannan Raatihuoneella. Mukaan tuli tässä vaiheessa kaikkiaan 27yritystä eri puolilta maakuntaa, pääosa kuitenkin Lappeenrannan päästä.

– Toiminta käynnistyy tänään. Viimein kuntien ja bisneksen munat saatiin samaan koriin, hehkutti Lappeenrannan kaupunkiyhtiöiden toimitusjohtaja Tom Hultin.

Yrityksiä toivotaan vielä lisää, ja vuoden alussa järjestetään uusi osakaskierros. Mukaan voi ilmoittautua vielä tämän viikon.

Matkailuyhtiöstä on puhuttu Etelä-Karjalassa melkein niin sanottu miesmuisti.

– On tässä pientä historian havinaa. Yhtiö saa erinomaiset resurssit. Se lähtee liikkeelle Etelä-Karjalan liiton vahvalla hevospotkulla. Yhtiön on lunastettava paikkansa, koska liiton alkuun 700 000 euron satsaus pienenee ja loppuu joidenkin vuosien kuluttua.

KIRSTI LAINE Saimaan Matkaverkosta sanoo yritysten tulevan luottavaisin mielin yhtiöön.

– Onnistumien vaatii samaan hiileen puhaltamista. Jokaisen on tarvittaessa annettava vähän periksi. Näytämme, että täältä kajahtaa. Etenkin ympärivuotisen matkailun nostamisessa on näytön paikka.

Jarmo Ikäheimonen Imatran kylpylästä katsoo, että voimavara on nyt koottu yhteen.

– Liiton rahoitus oli tärkeä yritysten mukaan saamiselle. On hyvä, että mukaan tulee merkittäviä ketjuja, ja myös muita hyötyjätahoja kuin suoranaisia matkailuyrityksiä.

– Kasaamme verkostoa ja meidän ympäriltä on iso rypäs lähinnä ohjelmayrittäjiä lähdössä mukaan.

MYÖS KAUPAN alalta on lisää tulijoita. Ahti Manninen Etelä-Karjalan Osuuskaupasta arvioi maakunnan yhteishengen hioutuneen.

– On löytynyt maakunnallinen näkökulma.

– Meillä on nyt aika raju haaste. On pakko onnistua, koska tätä yhtiötä seurataan suurennuslasin kanssa.

Hultin vakuuttaa, että yhtiö minimoi hallinnon ja maksimoi kenttätyön.

– Henkilöt kiertävät tuotteet salkussa niitä myymässä. Kaapataan Saimaa-brändi sinne, minne se kuuluukin.

Yhtiön hallitus järjestäytyy 21.12. Konttorin sijainnilla ei kuulemma ole merkitystä, koska myyntihenkisistä työntekijöistä näkyy yleensä vain auton perävalot.

Kehyn toimitusjohtaja Janne Vehmaa sen enempää kuin Hultinkaan eivät tässä vaiheessa arvioi, paljonko Selman tai Kehyn väki vähenee.

PEKKA HÖLKKI

Kuvateksti

Janne Vehmaa (edessä), Kirsti Laine, Tom Hultin ja Jarmo Ikäheimonen kertoivat matkailuyhtiön viimein syntyneen.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju