Pentti Komi jatkaa Imatran kaupunginhallituksen johdossa

Kaksi työväenyhdistystä Komin takana. ITY haluaa vaihtaa puheenjohtajaa.

PETTERI VÄRTÖ

IMATRA. Pentti Komi (sd.) jatkaa Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtajana kaksivuotiskaudella 2007–2008. Komi, 66, on kertonut sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön puheenjohtajalle olevansa käytettävissä luottamustointa vuodenvaihteen jälkeen täytettäessä.

– Olen ilmoittanut, että olen käytettävissä, jos kysyntää on. Tämä on viimeinen kauteni kunnallispolitiikassa eikä sitä (hallitustyötä) viitsisi kesken lopettaa, Komi perustelee jatkohaluaan. Hän arvelee, että virtaa riittää vielä kahdelle viimeiselle vuodelle.

Komin ilmoitus merkitsee käytännössä hänen valintaansa kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi tammikuussa. Valintaa tukee Komin oma, Vuoksenniskan työväenyhdistys. Imatran sosialidemokraateille riittää Komin halu jatkaa. Imatran työväenyhdistys vaihtaisi hallitusjohtoa.

– Meidän ajatuksena on ollut, että nyt voisi olla puheenjohtajan vaihtamisen paikka. Asioita on jossain vaiheessa muutettava. Kahden vuoden kuluttua on seuraavat vaalit. Niihin voisi lähteä uusin voimin, ITY:n puheenjohtaja Heikki Luukkanen sanoo. Nimiä hän ei nosta esiin.

KAUPUNGINHALLITUKSEN uusi kokoonpano on tiedossa 15. tammikuuta mennessä, jolloin Imatran kaupunginvaltuusto kokoontuu alkavan valtuustokauden ensimmäiseen istuntoonsa. Sitä ennen puolueyhdistyksissä ja kunnallisjärjestöissä on monta puhuttavaa palaveria.

Vettä kunnallispoliittiseen myllyyn on lisännyt demareiden sisäinen uudelleenryhmittyminen Imatralla. Kahden kaupunginhallituksen jäsenen ero Vuoksenniskan työväenyhdistyksestä ja liittyminen Imatran sosialidemokraatteihin pistää puolueen hallituspaikat pohdittavaksi.

– Sovituista mandaateista on pidettävä kiinni. Asioissa on oltava tietty rakenne ja pitkäjänteisyys, muuten ne helposti hajoavat käsiin, VTY:n tuleva puheenjohtaja Antero Lattu toteaa. VTY:n neljä paikkaa vaihtui kahdeksi Jouni Eerolan ja Tiina Wilen-Jäppisen erojen myötä.

– Hallitukseen valitaan uusia jäseniä, mutta mandaatteja ei muuteta. Meillä on nyt kolme hallituksen jäsentä ja arvaan, että jokainen haluaa jatkaa. Varmasti joudutaan muiden yhdistysten kanssa puhumaan, Imatran sosialidemokraattien puheenjohtaja Pekka Ruotsalainen kertoo.

– Meiltä on kaupunginhallituksessa vain yksi henkilö, kun pitäisi olla kaksi. Se on selkeä aliedustus ja kahta paikkaa hallituspöydän ympäriltä tavoitellaan, ITY:n puheenjohtaja Heikki Luukkanen sanoo.

DEMAREIDEN ohella hallituspaikoista keskustelee Imatralla kokoomus. Puolueella on kolme paikkaa kaupunginhallituksessa ja Juhani Kasevan nimi on noussut esille mahdollisten henkilövaihdosten yhteydessä.

MAAKUNTA SIVU 6

Kirjoittaja:
Petteri Värtö