Pihaton maine levisi Pappilaa pidemmälle

Näyttelysihteeri Kimmo Heikkilä alkoi hoitaa Etelä-Karjalan taiteilijaseuran ylläpitämää galleria Pihattoa. Pihatosta on kehkeytymässä taidelainaamon ja gallerian yhdistelmä, näyttelytilaa on alettu kysellä muualtakin Suomesta.

LIISA KUKKOLA

LAPPEENRANTA. Etelä-Karjalan taiteilijaseuran näyttelysihteeriksi tänä vuonna valittu Kimmo Heikkilä nostaa hoitamansa galleria Pihaton vuoden 2006 näyttelyistä esille viimeisimmän: taiteilijaseuran uusien jäsenten yhteisnäyttelyn.

– Olen nähnyt kaikenlaisia yhteisnäyttelyjä ja minulla oli pelkoja, mitä tästäkin näyttelystä voisi tulla. Ne osoittautuivat vääriksi luuloiksi, uusien jäsenten näyttelystä tuli hyvä, Kimmo Heikkilä sanoo.

Heikkilä on vuoden viimeiset päivät tehnyt kovin fyysistä työtä: taiteilijaseuran taidelainaamo muuttaa Linnoituksesta Pappilanpellon Pihaton piiriin, josta on kehkeytymässä pieni taidekampus kuten taiteilijaseura suunnittelikin. Taidelainaamotoiminta alkaa Pihaton yhteydessä 9.1.

– Työt varastoidaan Pihattoon ja Pehtoorin tupaan, jota on kunnostettu sen verran, että löytyy lämpöä ja hälytysjärjestelmä. Töihin voi tutustua netissä, jollainen myös Pihattoon saadaan. Pehtoorin tupa ei siis varsinaisesti ole vierailutila, mutta jos taidelainaamon työt kiinnostavat, töitä pääsee sinne pyynnöstä katsomaan, Kimmo Heikkilä selvittää tulevaa toimintatapaa.

Etelä-Karjalan taiteilijaseuran nettisivut ovat olleet Heikkilän yksi työsarka. Sivustoa kehitetään koko ajan, suunnitelmissa on taidelainaamon teoskuvien lisäksi taiteilijaesittelyt ja kenties kauden taiteilijan hieman pidempi kuvaus. Nettisivuista on ollut hyötyä Pihaton markkinoinnissa muualle Suomeen.

– Syksyn 2007 näyttelyaikoihin tuli ennätyksellinen määrä hakemuksia ja myös muualta kuin tältä alueelta. Pihatto alkaa tulla tunnetuksi muuallakin. Tarkoituksena onkin, että saisimme tänne alueen omien taiteilijoiden lisäksi taiteilijoita muualtakin Suomesta.

SEPPO RAUTIOVAARA

Kuvateksti

Kimmo Heikkilä on muuttanut Etelä-Karjalan taiteilijaseuran taidelainaamon töitä Linnoituksesta Pappilanpellon Pihattoon ja Pehtoorintupaan. Tammikuun alussa taidelainaamo aloittaa näissä uusissa tiloissa.

Galleria Pihaton

näyttelyt 2006

Virpi Kemppainen, Pekka Kettunen, Kari Holopainen, Katri Kuparinen, Elina Julin, Kantri ja Urbaani, Timea Mucsi, Hilkka-Maija Pääkkönen ja Arja Martikainen, Jyrki Markkanen, Soli Perttu, Emma Lappalainen, Uudet jäsenet.

Kirjoittaja:
Liisa Kukkola