Väkiluku kasvanut Etelä-Karjalassa vain neljässä kunnassa

Lappeenrannan väkiluku on kasvanut tänä vuonna vain 48 hengellä. Kasvun hiipumiseen vastataan kaupunginjohtaja Seppo Miettisen mukaan tonttitarjontaa parantamalla.

ILPO LESKINEN

VÄKILUKU ON tänä vuonna kasvanut Etelä-Karjalassa vain neljässä kunnassa. Asukasluku on Tilastokeskuksen vuodenvaihteen väkilukuarvion mukaan kasvanut Taipalsaarella (74 henkeä), Lappeenrannassa (48), Joutsenossa (28) ja Savitaipaleella (9).

Muissa kunnissa asukasluku on pienentynyt. Imatralla väkiluku on vähentynyt 163 hengellä. Väheneminen oli takavuosina vielä suurempaa.

Lappeenranta on kasvun hidastumisesta huolimatta edelleen Suomen 11. suurin kaupunki. Seuraavaksi suurimmat kaupungit, Rovaniemi ja Vaasa, ovat tänä vuonna kuitenkin kasvaneet nopeammin.

ETELÄ-KARJALAN väkiluku pitää saada kasvamaan. Näin sanoo Lappeenrannan kaupunginjohtaja Seppo Miettinen. Hän ei pidä tavoitetta ollenkaan mahdottomana.

– Lappeenrannan ja ympäristön kasvu ei yksin riitä. Maakunnan väkiluku on vähentynyt jo pitkään. Etelä-Karjala on saatava kasvavien maakuntien joukkoon. Suunnanmuutokseen tarvitaan kaikki voimat.

LAPPEENRANNAN kasvun hiipuminen aiemmasta on Miettisen mukaan ollut lievä pettymys.

– Lappeenranta menettää edelleen asukkaita naapurikunnille. Yliopiston opiskelijamäärä ei enää kasva. Yliopistosta ei tule enää sellaista luonnollista kasvua, jota on ollut monena vuonna peräkkäin.

Positiivisena merkkinä Miettinen pitää sitä, että syntyvyys on hieman kuolleisuutta suurempi toista vuotta peräkkäin.

Kasvun hidastumiseen on vastattu tonttitarjontaa lisäämällä, mikä alkaa Miettisen mukaan vaikuttaa väkilukuun lähivuosina.

– Tonttitakuu varmistaa sen, että kenenkään ei tarvitse muuttaa pois sen takia, ettei tonttia löydy.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen