Heikki Luukkasesta tulee Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtaja

Pentti Komi (sd.) luopuu puheenjohtajuudesta. ITY nipistää hallituspaikan VTY:ltä.

PETTERI VÄRTÖ

IMATRA. Heikki Luukkanen (sd.) nousee Imatran kaupunginhallituksen johtoon kaksivuotiskaudeksi 2007-2008. Myöhemmin vahvistettavan valinnan taustalla on demarien kolmen työväenyhdistyksen ja kunnallisjärjestön puheenjohtajien yksimielinen esitys uudesta kaupunginhallituksen puheenjohtajasta. Puheenjohtajisto kokoontui tiistaina Pentti Komin (sd.) ilmoitettua luopuvansa nuijasta.

– Kunnallisjärjestö päätti kuntavaalien jälkeen runsas kaksi vuotta sitten esitysporukasta. Puheenjohtajien yksimielinen esitys on yleensä mennyt läpi kunnallisjärjestön kokouksissa, Imatran sosialidemokraattien puheenjohtaja Pekka Ruotsalainen kertoo.

PUHEENJOHTAJAN paikka tuli täytettäväksi Pentti Komin ilmoitettua tiistaina, ettei ole enää käytettävissä tehtävään. Komin mukaan vetäytymisen syynä on sekä oman aikataulun helpottaminen että kaupunginhallituksen puheenjohtajan asemasta Imatralla käyty keskustelu.

– Tämä on oma ratkaisuni, jolla kalenteria saa vähän tyhjemmäksi. Virtaa tehtävän hoitoon olisi varmasti riittänyt, mutta totta on myös, että olen syksyn mittaan sairastellut, yli kymmenen vuotta kaupunginhallituksen puheenjohtajana toiminut Komi sanoo.

Ilmoituksensa mukaan Komi aikoo jatkaa Imatran kaupunginvaltuuston jäsenenä valtuustokauden loppuun sekä muissa hänelle mahdollisesti osoitettavissa luottamustehtävissä.

VUOKSENNISKAN työväenyhdistys esitti Komin puheenjohtajuudelle jatkoa vielä joulukuussa. Tuolloin mies myös ilmoitti olevansa käytettävissä tehtävään, jos kysyntää on. Mielenmuutos ei kuitenkaan tullut yhdistykselle yllätyksenä.

– Päätöstä osattiin aavistella. Siksi kuukausikokous antoi yhdistyksen puheenjohtajille myös valtuudet neuvotella parhaasta mahdollisesta tuloksesta, jos Pentti ei jatka, VTY:n puheenjohtaja Antero Lattu kertoo.

PENTTI KOMIN vetäytymisilmoituksen myötä Vuoksenniskan työväenyhdistys menettää yhden paikan Imatran kaupunginhallituksessa. Paikan ja samalla puheenjohtajuuden saa Imatran työväenyhdistys. Mandaattikierron takana on kuntavaalien jälkeinen sopimus.

– Luukkasen valinta merkitsee ITY:lle yhtä lisäpaikkaa hallituksessa. Lisäpaikasta on sovittu kaksi vuotta sitten. Sopimus pitää ja hallitusmuutokset tehdään sen pohjalta, Pekka Ruotsalainen sanoo.

TIISTAI-ILTANA sekä Imatran sosialidemokraatit että Imatran työväenyhdistys päättivät kunnallisjärjestölle esitettävistä hallitusehdokkaistaan. Imatran sosialidemokraatit esittävät nykyistä hallitusjäsentä Irja Sormusta. Imatran työväenyhdistyksen esittämät ehdokkaat ovat Heikki Luukkanen ja Kaarina Muhli.

Vuoksenniskan työväenyhdistys nimesi aiemmin ehdokkaiksi Pentti Komin, Antero Latun, Tuula Sutelan ja Heikki Tannisen. Lattu ei tiistaina kommentoinut Komin tilalle mahdollisesti valittavaa henkilöä. Imatran demarien kunnallisjärjestö nimeää kaupunginhallituksen demarijäsenet torstaina.

Kirjoittaja:
Petteri Värtö