Humakin toiminta saattaa päättyä Joutsenossa

Humanistinen ammattikorkeakoulu aikoo lopettaa asteittain kulttuurintuottajien kouluttamisen. Opiskelijoiden sisäänotto loppuu Joutsenossa suunnitelman mukaan ensi vuonna.

ILPO LESKINEN

JOUTSENO. Humanistinen ammattikorkeakoulu (Humak) suunnittelee Joutsenon kampuksen asteittaista lopettamista. Jos suunnitelmat toteutuvat, uusien opiskelijoiden sisäänotto loppuu ensi vuonna.

Kulttuurituottajien koulutus päättyy lopullisesti, kun viimeiset kulttuurintuottajat valmistuvat neljä vuotta kestävästä koulutuksesta.

HUMAKIN ylläpitäjä, Suomen Humanistinen Ammattikorkeakoulu Oy, on esittänyt opetusministeriölle ministeriön vaatimia rakenteellisia uudistuksia.

– Esityksen yhtenä osana on se, että kulttuurintuottajien koulutus lakkaa Joutsenossa mutta jatkuu Kauniaisissa, Turussa ja Korpilahdella, toimitusjohtaja Heikki Sarso sanoo.

Lopullisesti asia päätetään toukokuussa, opetusministeriön kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen.

JOUTSENON kampusta ei Sarson mukaan ole tarkoitus lakkauttaa kertarysäyksellä.

– Tänä vuonna opiskelijoita otetaan sisään normaalisti, mutta sisäänotto lakkaa vuonna 2008. Ne, jotka ovat aloittaneet opiskelun Joutsenossa, suorittavat myös opintonsa loppuun Joutsenossa.

Joutsenossa on noin 80 opiskelijaa. Humakissa on töissä seitsemän henkeä, kuusi lehtoria ja opintosihteeri. Se toimii omana yksikkönään Joutsenon opiston tiloissa.

HENKILÖSTÖLLE ei Sarson mukaan ole tiedossa nopeita muutoksia. Henkilöstölle tarjotaan mahdollisuutta siirtyä työn perässä muille paikkakunnille sitä mukaa, kun opetus Joutsenossa vähenee ja lakkaa.

– Henkilöstön asema riippuu opetusministeriön kanssa käytävien neuvottelujen tuloksista. Tarkoitus on, että opiskelupaikat eivät vähene, mutta opetus annetaan vähemmissä paikoissa.

– Meillä ei ole suoranaista opettajien vähennystarvetta, mutta työn tekemisen paikka vaihtuu vuoden 2008 jälkeen, Sarso sanoo.

Humak on osakeyhtiö. Sen omistaa 12 kansanopistoa, joista yksi on Joutsenon opisto.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen