Categories
Artikkelit

Karjakeittiössä pauhaa karaoke

Carita ja Teemu Piiparinen avaavat juhlatilan vanhaan navettaan Kuurmanpohjassa. Tuorerehusäiliöstä on tullut pyöreä pub.Maalla iloitaan jokaisesta yritteliäästä naapurista.

SARI PULLINEN

JOUTSENO. Entinen tuorerehusäiliö kuurmanpohjalaisella maatilalla on nykyisin AIW pub. Siinä, missä joskus ovat olleet lehmien parret, voi isokin seurue nauttia juhla-aterian pitkän pitopöydän ääressä. Karjakeittiön paikalla ovat televisio ja karaokelaitteet.

Kurkelan tilan karjasuoja Joutsenossa on nykyisin Kuurmanpohjan Rajakeidas. Carita ja Teemu Piiparinen ostivat tilan kesäkuussa. Lähipäivinä heillä on tarkoitus aloittaa entisessä navetassa pitopalvelutoiminta. Suvun voimin remontti valmistui syksyn aikana.

– Netistä löysimme tämän tilan, ja jo viikon päästä oli kaupat tehty, kertoo Teemu Piiparinen.

Hän on lapsena viettänyt Kuurmanpohjassa kesiään isänsä kotipaikassa, joten kylä oli jo entuudestaan tuttu.

– On niin ihanaa, kun voi mennä omille rappusille kahville ja vaikka tukka pystyssä postilaatikolle, Joutsenon keskustasta maalaiseksi muuttanut Carita Piiparinen nauraa.

Keskellä suurta salia on biljardipöytä ja seinustalla iso, rustiikki astiakaappi. Se vetää viidenkymmenen hengen astiaston.

– Olemme kierrelleet etsimässä kalusteita käytettyjen tavaroiden kaupoista. Tykkään vanhasta tavarasta, tuo iso kaappi kävi tänne kuin nakutettu, Carita esittelee.

Astiat ovat Rajakeitaalla omasta takaa, ja ruuat voi juhliin hankkia pitopalvelusta. Omalla kylälläkin löytyy alan tekijöitä. Sitä paitsi Teemu Piiparinen on itse kokki ammatiltaan, joskaan ei tällä hetkellä tee niitä töitä, vaan saa leipänsä Honkalahden sahalta.

Tuttujen kanssa Piipariset ovat ehtineet testailla juhlatilaansa. Tilauksiakin on jo tullut. Kohta vanhassa navetassa vietetään ainakin syntymäpäiviä, saunailtoja ja lastenkutsuja.

Luparuljanssi oli sitä laatua, että välillä Piiparisiin iski epätoivo. Siitä suosta heitä nosti siivousyritystä pyörittävän Carita Piiparisen kirjanpitäjä, ja lopulta Carita kääntyi kaupunginjohtajankin puoleen.

– Hän auttoi todella paljon, Carita kiittää.

Kurkelaan kuuluu navetan lisäksi päärakennus, aitta, pihamökki, pihasauna ja varasto. Tontilla on oma lampikin, johon vettä pulppuaa kolmesta lähteestä.

Teemu suunnittelee rakentavansa laavun lammen rantaan sekä kodan kuusikon laitaan, ja Carita haluaa laittaa kesäterassin etuoven eteen.

Kuurmanpohjalaiset ovat ottaneet yritteliäät naapurit innolla vastaan. He ovat tyytyväisiä siihen, että maaseudulle tulee uutta toimintaa.

Aiemmin harrastetilana toiminut Kuurmanpohjan kou-

lu on nykyisin yksityisomistuksessa. Ennen siellä kokoontui naisten jumppapiiri, ja kirjastosta saattoi hakea iltalukemiset. Myymäläautokin on lakannut käymästä ajat sitten.

– Täältä ovat ihmiset aika paljon muuttaneet pois verrattuna siihen, mitä täällä oli kymmenen vuotta sitten, Teemu muistelee.

SEPPO RAUTIOVAARA

Kuvateksti

Carita Piiparinen esittelee AIW Pubia, joka on tehty entiseen tuorerehusäiliöön.

Kirjoittaja:
Sari Pullinen