Parisataa ammattiin opiskelevaa vuodeksi evakkoon remontin alta

Etelä-Karjalan ammattiopiston Pohjolankadun tiloihin tehdään yli kuuden miljoonan euron peruskorjaus. Suurin osa opiskelijoista siirtyy Finreilan vanhaan teollisuushalliin Lappeenrannan Harapaisiin.

JYRI HÄNNINEN

LAPPEENRANTA. Etelä-Karjalan ammattiopiston Pohjolankatu 12 C:n tilat Lappeenrannassa tyhjenevät opiskelijoista hiihtoloman jälkeen. Tilalle tulevat remonttimiehet, jotka käynnistävät yli kuusi miljoona euroa maksavan peruskorjauksen kiinteistössä.

Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän hallitus siunasi peruskorjausta koskevan päätöksen torstain kokouksessaan.

Vuoden kestävän remontin aikana opetusta annetaan korvaavissa tiloissa eri puolilla Lappeenrantaa. Eniten opiskelijoita siirtyy Harapaisiin Finreilan vanhaan teollisuushalliin.

Yhteensä evakkoja on lähes pari sataa.

– Kone-, metalli- ja lvi-alan sekä osa rakennuspuolen koulutuksesta annetaan Harapaisissa. Maalariopiskelijat siirtyvät aikuiskoulutuskeskuksen tiloihin. Prosessinhoitajiksi ja laboranteiksi opiskelevat muuttavat Lappeenrannan elintarvike- ja ympäristölaboratorion yhteyteen.

– Lisäämme myös työharjoitteluiden määrää peruskorjauksen takia, kertoo ammattiopiston rehtori Hannu Varho.

Ammattiopiston hallintoa on jo sijoitettu koulutuskuntayhtymän tiloihin. Opiskelijoille muutoksista on tiedotettu hyvissä ajoin.

ISOIN MUUTTOURAKKA on edessä tekniikan yksiköllä. Koulutusjohtaja Hannu Laitisen mukaan Finreilan vanhaan teollisuushalliin on saatu muokattua käyttökelpoiset väliaikaistilat.

Harapaisiin on alettu viedä jo työvälineitä sekä muita tarvikkeita. Hallin omistaa nykyisin rakennusliike Ismo Pöllänen.

– Vuokranantaja on tehnyt muutoksia tiloihin ja olemme saaneet sinne luokkasaleja sekä työtiloja. Hiihtolomaan mennessä olemme muuttaneet kokonaan pois Pohjolankadulta, Laitinen sanoo.

Peruskorjauksesta on puhuttu jo usean vuoden ajan. Laitinen on tyytyväinen, että vasaran pauke Pohjolankadulla alkaa vihdoin.

– Rakennuksen ilmastointi ja ilmanvaihto eivät ole toimineet ja tiloissa on kosteusvaurioita. Tilat ovat sokkelomaisia ja epäkäytännöllisiä. Remontin jälkeen ne ovat toimivampia ja avoimempia, joka helpottaa opetuksenkin antamista.

Myös Pohjolankadun kiinteistön julkisivua rukataan uuteen uskoon, joskin muutokset eivät ole suuria.

PERUSKORJAUS kestää noin vuoden. Urakoitsijana toimii Skanska Itä-Suomi Oy, jonka tarjous oli kuntayhtymän hallituksen mukaan kokonaistaloudellisesti edullisin. Tarjoukset urakasta jätti myös yhdeksän muuta rakennusliikettä.

Sähkötöistä vastaa Sähköliike Kuusitunturi, rakennusautomaatiourakoista Computec Oy, putkitöistä Saipu Oy ja ilmanvaihtojärjestelmistä Tekmanni Oy.

Remontin kokonaiskustannusarvio on 6,1 miljoonaa euroa. Koulutuskuntayhtymän valtuusto on myöntänyt hankkeelle 7,3 miljoonan euron määrärahan.

– Hankimme opistolle myös uutta kalustoa, joka ei sisälly kustannusarvioon. Siitä huolimatta pysymme hyvin budjetin puitteissa, sanoo kuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja Markku Paavoseppä.

Kuvateksti

Etelä-Karjalan ammattiopiston Pohjolankadun tiloihin tehdään yli kuusi miljoonaa euroa maksava peruskorjaus. Opiskelijoille remontti tietää vuoden mittaista evakkomatkaa korvaaviin tiloihin eri puolilla Lappeenrantaa.

Kuva: MARLEENA LIIKKANEN

Kirjoittaja:
Jyri Hänninen