Rakuunoita odottaa suuri rakennustyömaa joukkueessa

Joukkueen tulevasta kaudesta päätetään ensi viikolla. Kaikki vaihtoehdot ovat vielä avoinna. Käytännössä koko miehistö on pyytänyt paperit ulos seurasta.

VESA SALMINEN

LAPPEENRANTA. Rakuunoiden joukkue on hajonnut täydellisesti jos ei taivaan, niin ainakin eteläkarjalaisiin tuuliin. Puheenjohtaja Matti Rajantien mukaan lopulliset päätökset siitä, pelataanko ensi kaudella kakkosessa tehdään ensi viikolla.

– Siitä lähdetään, että pelataan ja kuvioita suunnitellaan, Rajantie sanoi.

– Vaikka epävarmuus tulevaisuudesta on ollut koko ajan, ei tätä nyt ensimmäisenä hylätä vaan mietitään, mitä tehdään.

KOKO AVAUSMIEHISTÖ on pyytänyt paperit ulos seurasta ykkösestä putoamiseen päättyneen kauden jälkeen. Maalivahdeista Tatu Niskanen pelaa tulevalla kaudella Kuusankoskelle, Mika Mynttinen Joutsenossa ja Jarkko Seppä Pepossa.

Kenttäpelaajista Jorma Spetsin ja Aleksandr Komovin osoite on kolmonen ja Kultsu samoin kuin Lari Greenin. PEPO vetää samalle sarjatasolle puoleensa Timo Valkeapään ja ilmeisesti myös Henri Kiilin ja Pasi Hovin. Ville Soininen puolestaan opiskelee Espanjassa ja Helsinki houkuttelee näillä näkymin Jouni Auraa, Tero Heikkilää, Kimmo Sivulaa ja Vesa Mykkästä.

Osa pelaajatiedoista on tosin vielä vahvistamattomia.

Rajantien mukaan entisten pelaajien jatko selvitetään ensi viikkoon mennessä sekä myös A-juniorien pelaajatilanne.

– Kartoitetaan, ketä kenttäpelaajia on käytössä ja mitä tarvitaan.

– Ostamaan me emme lähde ketään, Rajantie linjaa.

PELAAJIEN kartoituksen lisäksi Rakuunoiden pitää tehdä päätös ensi kauden valmentajasta sekä löytää taustavoimat ja tukijat. Viime kauden valmentaja Jukka Karhu kertoi edustaneensa Rakuunoita sarjapalaverissa, mutta hänen jatkosta ei ole tehty päätöstä.

– Meillä on paljon tekemistä. Eihän kenenkään intresseissä ollut, että pelaajat siirtyvät muihin seuroihin, Karhu totesi.

– Helmikuussa aukeaa amis (ammattikoulun hiekkatekonurmi) ja silloin pitäisi alkaa harjoitella, Karhu linjasi.

Karhun mukaan hän itse ei ota kantaa siihen, valmentaako hän ensi kaudella Rakuunoita kakkosessa vai ei, mutta joka tapauksessa kentälle juoksee täydellisesti uusiutunut joukkue, jos se kokoon saadaan.

– Valmentajakuvio voi olla joku muukin kuin Jukka Karhu, puheenjohtaja Rajantie puolestaan totesi.

Karhun yritys Kaakkois-Suomen Sanomat oli viime kaudella Rakuunoiden suuri tukija myös taloudellisesti. Karhun mukaan yksi avainkysymyksistä tulevalla kaudella on se, että eletään varojen mukaan.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen