Anitta Vilkko Lappeenrantaan kaupunginsihteerin viransijaiseksi

Lappeenrannan ja Joutsenon yhteistyö tiivistyy entisestään. Alina Kujansivu jää äitiys- ja vanhempainlomalle.

URPO LAANINEN

LAPPEENRANTA. Joutsenon ja Lappeenrannan yhteistyö tiivistyy entisestään. Joutsenon kaupunginsihteeri Anitta Vilkko siirtyy maaliskuun alussa Lappeenrannan toisen kaupunginsihteerin Alina Kujansivun viransijaiseksi ainakin noin vuoden ajaksi. Kujansivu jää äitiys- ja vanhempainlomalle.

Vilkko on saanut Joutsenosta virkavapaata tammikuun 2008 loppuun saakka. Lappeenrannan kaupunginhallituksen hallinto- ja henkilöstöjaosto valitsi hänet Kujansivun viransijaiseksi.

Todennäköisesti viransijaisuus jatkuu ainakin vuoden 2008 kesään saakka.

ANITTA VILKKO on toiminut Joutsenon kunnan- ja kaupunginsihteerinä vuodesta 1992 lähtien. Hallinto-ja henkilöstöjaosto perusteli valintaa, että hänellä on pitkäkokemus kaupunginsihteerin tehtävistä.

Jaoston mielestä Vilkon siirtyminen hoitamaan toisen kaupunginsihteerin äitiys- ja vanhempainloman sijaisuutta on luonteva jatko Lappeenrannan ja Joutsenon yhteistyön kehittämiselle.

Lappeenrannan kaupunginkanslian lakimies Marita Toikka jäi virkavapaalle, ja hän hoitaa Joutsenon talousjohtajan tehtävää. Vastaavasti Joutsenon johtava lääkäri Pekka Keränen siirtyi myös Lappeenrannan johtavaksi lääkäriksi.

ANITTA VILKKO on asunut Nuijamaalla jo yhdentoista vuoden ajan, eli hän tulee töihin kotikaupunkiinsa.

– Koen ihan hyvänä, että tällainen mahdollisuus syntyi tiivistyneen yhteistyön myötä. On mukava katsoa, miten asioita hoidetaan isossa organisaatiossa. Otan uuden haasteen vastaan avoimin mielin, Vilkko sanoo.

Alina Kujansivu kertoo, että laskettu aika on huhtikuun puolivälissä. Lapsi on kolmas. Hänellä on 7- ja 4-vuotiaat tyttäret.

– Anitta on valittu sijaisekseni virallisen vanhempainloman loppuun saakka. Katsotaan sitten tilannetta. Luultavasti olen poissa ainakin kesään 2008 saakka, Kujansivu sanoo.

ES-ARKISTO/SARI PULLINEN

Kuvateksti

Anitta Vilkko siirtyy maaliskuun alussa hoitamaan Lappeenrannan toisen kaupunginsihteerin viransijaisuutta.

Kirjoittaja:
Urpo Laaninen