Mansikkapaikan laajennusosasta neuvotellaan kaupungin kanssa

Kotkalainen kiinteistösijoittaja Hannu Suhola uskoo Imatraan kauppapaikkana.

MATTI SAARELA

IMATRA. Kotkalainen kiinteistösijoittaja Hannu Suhola on tehnyt liikekumppaneineen kiinteistöbisnestä ostamalla muun muassa suurilta metsäyhtiöiltä niiden työsuhdeasuntoja ja jalostamalla taloyhtiöistä vuokrataloja ja asunto-osakeyhtiöitä.

Vuosi sitten joulukuussa Suholan HS-Välitys Hannu Suhola osti Koskenhelmen Imatrankoskelta ja heinäkuussa yhdessä espoolaisten liikekumppaniensa kanssa Mansikkapaikan Tainionkoskelta.

Suhola aikoo myös laajentaa Mansikkapaikkaa. Uudisrakennukselle löytyy hänen mukaansa tilaa Mansikkapaikan laajalta pysäköintialueelta. Kaupungilta vuokratun parkkialueen Suhola haluaa vaihtaa Mansikkapaikan osuuteen alueen pysäköintitalosta.

MANSIKKAPAIKAN yrittäjät ovat olleet tyytyväisiä siihen, että brittiläinen kiinteistösijoitusrahasto on vaihtunut Suholaan kauppakeskuksen omistajana. Imatran Yrittäjien varapuheenjohtaja Tarja Oinonen pitää hyvänä asiana sitä, että heillä on yrittäjinä nyt keskustelukumppani. Oinosen mukaan Suhola on myös hyvin Imatra-myönteinen.

Suhola itse uskoo lujasti Imatraan kauppapaikkana. Hänen mukaansa venäläisten ostosmatkailu Etelä-Karjalassa on nyt vasta alkamassa oikein toden teolla, ja Imatra on jo nimenä Pietarissa Etelä-Karjalan ylivoimaisesti tunnetuin paikkakunta.

VUONNA 1990 valmistuneen Mansikkapaikan kannattavuus turvattiin aikanaan varsin tuntuvalla julkisella tuella. Kauppakeskus valmistui vuotta ennen kuin Suomi ajautui taloushistoriansa pahimpaan lamaan. Samaan lamaan kaatui myös vuonna 1991 Suholan oma, suuri kiinteistövälitysyhtiö.

Suholan mukaan Imatran kaupunki teki joka tapauksessa viisaan ja kaukonäköisen päätöksen, kun se rakennutti pari vuotta sitten Imatrankoskelle erikoistavarakaupalle oman kauppakeskuksen.

IMATRANKOSKEN Koskentori ei ole kuitenkaan Suholan ostoslistalla. Hän myöntää, että asian tiimoilta on toki käyty keskusteluja Imatran Seudun Yritystilojen Kari Ahosen kanssa.

– Se on investointina vielä etäällä meidän tuottovaateistamme ainakin näillä tietämillä, hän sanoo.

Suholan Mansikkapaikka ja Koskenhelmi eivät ole vielä myytävinä, vaikka Suholan mukaan kansainväliset sijoitusrahastot ovat jo ottaneet yhteyttä ostoaikeissa.

MAAKUNTA SIVU 6

Kirjoittaja:
Matti Saarela