Namikasta erotetut Wagner ja Hunter kärysivät ratista

Lucious Wagnerille luettiin syyte viime keskiviikkona ja Andrew Hunterin tapaus on syyttäjän tutkittavana. Valmentaja ja joukkueenjohtaja kertovat kuulleensa käryistä vasta joitakin päiviä sitten.

KAISA JUNTUNEN

LAPPEENRANTA. Koripallon SM-sarjassa pelaavan Lappeenrannan Namikan ulkomaalaisvahvistukset Andrew Hunter ja Lucious Wagner jäivät joulukuussa kiinni rattijuopumuksesta. Yhdysvaltalainen Wagner kärähti kuun alussa ja kanadalainen Hunter muutamaa viikkoa myöhemmin.

Kumpikin mies on saanut Namikasta potkut. Valmentaja Mika Turunen tosin perusteli lähtöpasseja pelillisillä syillä tiedottaessaan miesten lähdöstä sunnuntaina.

Turunen ei halua kommentoida tapahtunutta millään tavalla. Hän antaa ymmärtää, ettei ole tiennyt koko asiasta mitään ennen kuin vasta muutama päivä sitten.

– En kommentoi heidän henkilökohtaisia asioitaan, Turunen sanoo.

LUCIOUS WAGNER kärähti 2. joulukuuta ja hänelle luettiin syyte viime keskiviikkona Lappeenrannan käräjäoikeudessa. Lievään rattijuopumukseen syyllistynyt mies tuomittiin 30 päiväsakkoon ja kolmen kuukauden ehdolliseen ajokieltoon. Päiväsakoista kertyi miehelle maksettavaa 870 euroa.

Tapahtuma-ajankohtana Wagner oli palaamassa kahden pelaajatoverinsa kanssa ravintolasta kotiin, kun poliisi pysäytti seurueen.

Auton ratissa istunut Wagner puhalsi poliisin tarkkuusalkometriin lukeman 0,24. Lain mukaan moottoriajoneuvon kuljettaja syyllistyy rattijuopumukseen, jos litrassa uloshengitysilmaa on alkoholia 0,22 mg.

Oman kertomuksensa mukaan Wagner ei ollut juonut ravintolassa mitään, mutta hän myönsi siemailleensa aiemmin illalla kotonaan shampanjaa.

ANDREW HUNTER jäi juhlatuulelle voittoisan Suomen Cup–finaalin jälkeen. Namika nappasi Suomen Cup voiton joulukuun puolessa välissä ja Hunter kärähti ratista pian sen jälkeen.

Käryyn johtaneena yönä poliisi näki Hunterin ensin baarin nurkilla heilumassa ja pian sen jälkeen auton ratissa. Kun poliisi puhallutti miehen, hän puhalsi selvät rattijuopumuslukemat.

Hunterin tapaus on syyttäjän käsiteltävänä.

JOUKKUEENJOHTAJA Kari Melto kertoo saneensa tiedon rattijuopumuskäryistä viime perjantaina.

– Ryhdyimme sen mukaisiin toimenpiteisiin. Meidän seurassa on aivan selvä periaate, että jos tällaista tapahtuu, se on lähtö.

Melto ehättää muistuttamaan, että Wagnerin ja Hunterin ailahtelevat näytöt pelikentällä olivat myös riittävä syy potkuihin.

Kahden koripalloilijan rattijuopumuksesta on kulkenut huhua Lappeenrannassa joulukuusta saakka. Miten on siis mahdollista, että joukkueenjohtaja on ollut asian suhteen pimennossa näin pitkään?

– En ole paljon joukkueen kanssa, sillä olen viikot töissä Kotkassa. En ole selvillä kaikesta siitä, mistä joukkueessa puhutaan, Melto selvittää.

Mellon mielestä tällaiset asiat kannattaisi tuoda rehellisesti julki.

– Ei tällaista tietoa voi pimittää. Nämähän ovat julkisia asiakirjoja syyttäjän virastossa.

NAMIKAN KAPTEENI Pasi Riihelä ei halua kommentoida tapahtumaa. Hän vetoaa siihen, että kyse on joukkueen sisäisistä jutuista.

– Nämä ovat ikäviä asioita. Mika Turunen saa kommentoida asiaa, jos haluaa, Riihelä tyytyy toteamaan.

ES-ARKISTO

Kuvateksti

Andrew Hunter (vas.) syyllistyi rattijuopumukseen joulun alla, Lucious Wagner pari viikkoa aiemmin.

Kirjoittaja:
Kaisa Juntunen