Osmo’s Cosmos goes Katri Helena

Överiglitteriä tulee nyt koko videotykistön voimalla. Muun muassa Riitta ja Topi Uosukainen debytoivat rockvideolla.

ANU PYYHTIÄ

JOUTSENO. Korvenkylän seurojentalolla valmistaudutaan viimeiseen kenraaliharjoitukseen ennen ensi-iltaa. Osmo’s Kosmoksen ensimmäiseen Katri Helena -tulkintaan on enää vuorokausi aikaa.

Ilmassa on jännitystä ja savua. Osa yhtyeestä käyskentelee salissa vielä pitkissä kalsareissa.

Puhemies Pete Kiisselin puheista voi kuitenkin päätellä, että yhtyeen ilme ei ole näin radikaalisti muuttunut, vaan kyse on pelkästään vapaa-ajan asusteista.

– Överiglitteriä ja 70-luvun glamrockia, kuvaa Kiisseli yhtyeen vankkumatonta perusideologiaa. Näistä perusarvoista kumpuaa myös yhtyeen viides levy, Hulluna huomiseen.

Seurojentalolla on treenattu kolme päivää. Ei siksi, että bändi hakisi esiintymisrutiinia, sillä sitä on kertynyt kyllä sadan keikan vuosivauhdilla.

Tällä kertaa on kuitenkin treenin paikka, sillä paitsi että yhtye on ottanut ohjelmistoonsa Katri Helenan, koko show uudistuu.

Lideo-show tarkoittaa sitä, että esitys tulee saman aikaisesti livenä ja videolta.

– Soitto tulee koko ajan livenä, mutta välillä esimerkiksi laulamme itse taustalaulut. Siksi ajoitusten pitää olla kohdallaan, Kiisseli kertoo.

Videon kautta voi muun muassa seurata Osmo’s Cash hedelmäpeliä. Lisäksi videolla vierailevat muutamat tutut naamat, oman kylän kannatusjoukoista Riitta ja Topi Uosukaisesta lähtien.

Surullisia viime hetken muutoksiakin videoshown tekemiseen liittyy. Tällä viikolla kuollut pitkän linjan artisti Kirill Babitsin keikkaili myös Osmo’s Kosmoksen kanssa monet kerrat. Kirka oli mukana myös videolla, mutta suru-uutisten myötä hänen osuutensa jätettiin pois.

– Oli aina tosi kultanen ja veti täysillä treeneistä lähtien. Meille oli kunnia saada tehdä hänen kanssaan töitä, Kiisseli muistelee.

Erityismuistoksi jää Kirkan spesiaali, venäjällä maustettu karjalanmurre.

– Kirka puhu meijän kaa aina karjalaa.

. . .

Osmo’s Cosmoksen levynjulkaisukeikka Part I Sokos Hotel Vantaa perjantaina 2.2. Toinen osa Imatralla Bio Vuoksessa perjantaina 9.2.

Jälkimmäiseen tilaisuuteen pääsevät myös alaikäiset.

KAI SKYTTÄ

Kuvateksti

Osmo’s Cosmos jatkaa tutulla tyylillään uudellakin levyllä, jossa on musiikkia Uriah Heepistä Leevi and the Leavingsiin. Ville Soininen valmistautui kenraaliharjoituksiin kaunistautumalla seurojentalolla.

Kirjoittaja:
Anu Pyyhtiä