Venäläinen osti kymmenen rantatonttia Rautjärvellä

Simpeleen kiinteistövälitys on myynyt naapureille liki 30 rantatonttia Rautjärveltä ja Punkaharjulta.

PÄIVI VENTO

RAUTJÄRVI. UPM-Kymmene on myynyt rantapalstojaan urakalla venäläiselle ostajalle. Kaupoissa omistajaa vaihtoi yli viisi hehtaaria maata, joilla on kymmenen rantatonttia, kaikki Torsansalon kylässä. Seitsemän tonttia on Vihtarin rannoilla ja kolme pienen Suikkalammen.

Tontit olivat myynnissä Simpeleen Kiinteistövälityksen kautta. Venäläisen ostajan Pert Kavlyugin edustajana toimi Marko Saralinna.

– En pysty kommentoimaan mitä suunnitelmia ostajalla on, mökkitonteiksi ne on ihan ostettu. Ei tässä mitään salaista kuitenkaan suunnitella, Saralinna heittää.

HETA PULKKINEN Simpeleen Kiinteistövälityksestä kertoo venäläisten olevan kovin kiinnostuneita rautjärveläisistä rantatonteista.

– Mieluummin tonteista kuin jo valmiiksi rakennetuista, sillä heillä on aika vaativa maku. Esimerkiksi joku sadan kerrosneliön rakennusoikeus on heille pieni.

Pulkkinen on myynyt tähän mennessä vajaat kolmekymmentä tonttia venäläisille Punkaharjun ja Rautjärven alueelta.

– Pienet järvet kiinnostavat monia enemmän kuin Saimaa, Pulkkinen on huomannut.

Myös yritykset kiinnostavat venäläisiä.

– Niistä ovat kiinnostuneet vähän vanhemmat henkilöt, jotka vielä haluaisivat tehdä jotain. Venäläisiä kiinnostavat sellaiset yritykset, jotka pyörisivät hyvin ilman omistajan suurta henkilökohtaista fyysistä panosta ja joissa henkilökunta olisi valmiina, kuten vaikka ravintolat, Pulkkinen selvittää.

Kirjoittaja:
Päivi Vento