Imatran kaupungin tulos jää reilusti tappiolliseksi

Kaupungin vuosikate kääntyi positiiviseksi, mutta ei riitä vielä poistoihin. Tilinpäätökseen sisällytetään 1,8 miljoonaa euroa Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy:n osakkeiden arvonalennukseen.

TENHO TIILIKAINEN

IMATRA. Imatran kaupungin alustava tilinpäätös on valmistunut. Maanantaina kaupunginhallituksen käsittelyssä ollut alustava tilinpäätös ei vielä anna aihetta suureen juhlaan, vaikka talouden suunta onkin kääntynyt parempaan edellisvuodesta.

Kaupungin vuosikate, käyttötulojen ja -menojen erotus, oli viime vuonna 0,8 miljoonaa euroa positiivinen. Vielä vuonna 2005 käyttökatekin oli 3,8 miljoonaa euroa miinuksella.

Vajaan miljoonan euron vuosikate ei kuitenkaan riitä kattamaan kuin noin kymmenesosan suunnitelman mukaisista poistoista. Poistot ovat yhteensä 8,1 miljoonaa euroa. Kun tähän lisätään Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy:n osakkeiden arvon alennukseen kirjattava 1,8 miljoonaa euroa, muodostuu viime vuoden tappioksi 9,2 miljoonaa euroa. Vuoden 2005 alijäämä oli vajaat 12 miljoonaa euroa.

IMATRAN kaupunki sai verotuloja noin 0,4 prosenttia arvioitua enemmän. Kunnallisveroa kertyi 1,3 miljoonaa euroa edellisvuotta enemmän, yhteisöveron euromääräinen kasvu oli 100 000 euroa. Kiinteistöverossa kasvua oli 0,5 miljoonaa euroa. Kasvu johtui erityisesti voimalaitosten kiinteistöveroprosentin korotuksesta.

Valtionosuuksia kaupunki sai viime vuonna 4,8 miljoonaa euroa edellisvuotta enemmän. Verotulojen tasausta Imatran kaupunki maksoi viime vuonna 2,9 miljoonaa euroa vähemmän kuin vuonna 2005.

IMATRAN kaupunkikonserniin kuuluvista yhtiöistä Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy:n viime vuoden tulos oli historiallisen huono. Yhtiön tappio oli kaikkiaan yli 4,3 miljoonaa euroa. Yhtiön liikevaihto viime vuonna oli runsaat 2 miljoonaa euroa.

Liikevaihtoon verrattuna yli kaksinkertainen tappio selittyy pitkälti Koivukeskuksen Puunhankinta Oy:n konkurssista, josta kirjautui tappiota 3,2 miljoonaa euroa.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen