Kippari Koskenkorva painaa täysin kierroksin loppuun asti

SaiPan kapteeni Kimmo Koskenkorva pelaa tänään todennäköisesti viimeisen ottelunsa keltapaidassa. Huhut ovat vieneet miestä moneen suuntaan, mutta Ruotsin liiga kiinnostaa kokenutta pelimiestä eniten.

JARMO HÄMÄLÄINEN

LAPPEENRANTA. Kaukaloiden pikakiiturina tunnettu SaiPan kippari Kimmo Koskenkorva pelaa tänä iltana hyvin todennäköisesti viimeisen ottelunsa keltapaidassa, kun SaiPa kohtaa JYP:in Kisapuistossa.

SaiPa jäi tällä kaudella niukasti jääkiekon SM-liigan pudotuspelien ulkopuolelle, mutta ”Kossu” lupaa joukkueen painavan täysillä kierroksilla kauden viimeiseen sekuntiin asti.

– Vaikka tämä kausi onkin ollut meille jonkinlainen pettymys, kun pudotuspeleihin asti ei yllety, tämä joukkue ei luovuta. Hyvä osoitus siitä tuli viime viikolla, kun otettiin vierasvoitot Bluesista ja HIFK:sta.

– Tietysti paineettomassa tilanteessa oli helppoa pelata, mutta me pelasimme hyvät ottelut ja siitä toivottavasti on hyvä jatkaa JYPiä vastaan, Koskenkorva sanoo.

Kärppien kasvatti Kimmo Koskenkorva siirtyi vuonna 2002 Oulusta Tampereelle Tapparaan, kun peliaikaa ei tullut liigassa riittävästi. Tampereen vuosilta Koskenkorvan palkintokaappiin jäi muistoksi SM-kultamitali keväältä 2003, mutta Tapparassakaan nopea laitahyökkääjä ei lopulta sitten saanut riittävästi kaipaamaansa vastuuta ja peliaikaa.

SaiPasta Kimmo Koskenkorva tuli viime kaudella hakemaan suurempaa roolia ja sellainen löytyi. Viime kaudella Kossu kiisi ykköskentässä Ville Viitaluoman rinnalla ja tällä kaudella ykköskentän vakiopaikan lisäksi on tullut myös vastuuta joukkueen kapteenina.

– Nämä SaiPan vuodet ovat olleet minulle hyviä ja tällä kaudella lisäbonusta on tullut vielä kahdesta maajoukkueturnauksesta. Olin jo ajatellut, että maajoukkueet ovat minun kohdallani ohimennyttä aikaa, mutta oli hienoa, että kutsuttiin mukaan ja vielä kaksi kertaa, 28-vuotias kokenut SM-liigajyrä sanoo.

Tällä kaudella 19 maalia tehnyt ja 23 maalisyöttöä liigassa antanut Koskenkorva on ennen viimeistä peliä SaiPan pistetilaston kärjessä. Lukema on myös miehen oma piste-ennätys liigauralla. Kun siihen lisätään maajoukkuepelit päälle, niin meriitit ovat kovat neuvotteluissa ensi kauden pelipaikasta.

– Ei minulla vielä mihinkään ole sopimusta, mutta aika todennäköistä on, että SaiPassa en jatka. En ole varsinaisesti edes SaiPan kanssa neuvotellut. Ulkomaille olisi tietysti hienoa päästä pelaamaan ja ehkä minun pelityyliini voisi parhaiten sopia Ruotsin liiga, 173-senttinen huippunopea vasen laitahyökkääjä puntaroi.

Huhupuheissa Kimmo Koskenkorvaa on viety jo Ruotsin Elitserienin Linköpingiin.

– Olen minäkin sen huhun kuullut ja varmaan miljoona muuta huhua näistä siirroista. Niitä nyt on niin helppo keksiä ja levitellä, Koskenkorva kuittaa.

Jotain varmoja tulevaisuudensuunnitelmia kuitenkin on. Ensi kesäksi on varattu kirkko Oulun kupeesta Haukiputaalta Anu Ylilaurin ja Kimmo Koskenkorvan häitä varten.

– Toivottavasti se nyt on varmaa, onhan tässä vielä monta kuukautta aikaa, Kossu virnuilee.

Lyhyen tähtäimen suunnitelmiakin on.

– Loppuviikosta lähdetään joukkueen kanssa Rukalle pitämään kauden päättäjäisiä. Sieltä jatkan vähäksi aikaa Oulun suuntaan kotipuoleen ja sitten tulen Lappeenrantaan odottelemaan, kuinka sopimusasiat etenevät.

SaiPa kohtaa tänään JYP:in kauden viimeisessä liigaottelussaan. Ottelu alkaa Kisapuiston hallissa klo 18.30. Panoksena on jääkiekon SM-liigan 11. sija.

Kuvateksti

Kimmo Koskenkorva on pelannut uransa tehokkaimman liigakauden tällä kaudella SaiPassa. Joukkueen kippari pelaa tänään Kisapuistossa todennäköisesti viimeisen ottelunsa SaiPan paidassa.

Kuva: MIKA STRANDÉN

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen