NST:n kova kolmikko valmis SM-kultajahtiin ja MM-kisoihin

Heli Suoreijus, Jonna Mäkelä ja Tiia Ukkola vakuuttavat, että lataus lauantaina alkaviin finaaleihin on vähintään yhtä kova kuin viime keväänä. Mestaruuden tuoma Eurocup-paikka olisi hyvä bonus kultamitalien päälle.

JARMO HÄMÄLÄINEN

Salibandyn naisten Suomen mestaruutta puolustava NST lähtee lauantaina alkaviin finaaleihin levollisin mielin. Välierissä sitkeästi vastaan pyristellyt Porvoo sytytti mestaruuden puolustajat hyvään pudotuspelitunnelmaan.

– Porvoo pelasi hyvin jo runkosarjassa, mutta välierissä joukkueen peli oli kehittynyt rajusti, arvelevat tällä viikolla naisten salbandymaajoukkueeseen ja kevään MM-kisoihin nimetyt NST:n hyökkääjät Heli Suoreijus ja Tiia Ukkonen sekä maalivahti Jonna Mäkelä.

NST harjoittelee ja pelaa Lappeenrannan urheilutalon vaahteraparketilla. Välierävastustaja Porvoon Palloseuran kotisalissa sanotaan olevan Suomen paras salibandymatto ja samantyyppisellä mattoalustalla pelaa myös NST:n finaalivastustaja Erä III Helsingissä Tapanilan Mosahallissa.

– Ei sillä mitään väliä ole. Alusta kuin alusta, kyllä paras joukkue voittaa pelaamalla, muistuttaa Tiia Ukkonen.

Loukkaantumiset ovat koetelleet NST:n rivien kestävyyttä pitkin kautta. Välierissäkin joukkue joutui taistelemaan osan peleistä kahdella pakkiparillla, mutta ratkaisijoita on riittänyt ja varmuutta takalinjoille tuo maalivahti Jonna Mäkelä. Pudotuspelissä Mäkelän torjuntaprosentti on ollut 94,20 eli huikeasti paljon parempi kuin seuraavilla.

Kesällä Pesä Ysien joukkueessa naisten superpesistä pelaava Jonna Mäkelä on tehnyt lajien välille selkeän kausijaon.

– Talvikaudella keskityn täysillä salibandyyn. Tänä keväänä MM-kisat venyvät sen verran myöhään, että joudun olemaan poissa parista Pesä Ysien pelistä runkosarjan alussa. Syksyllähän ne tärkeimmät pelit ovat sitten pesiksessä vuorossa, kun taistellaan kultamitaleista, Mäkelä uskoo, sillä viime syksyn finaalitappiosta Kirittärille jäi paljon kalavelkoja maksettavaksi.

Tammikuisessa Euroopan cupissa Jonna Mäkelä arvostettiin turnauksen parhaaksi maalivahdiksi.

– Onhan se bonusta Suomen mestaruuden päälle, kun pääsee pelaamaan kansainvälisiä pelejä sen porukan kanssa, jonka kanssa koko kausi ollaan yhdessä.

Tällä kaudella salibandymaajoukkueeseen läpimurron tehneen Heli Suoreijuksen suuri toive toteutui tällä viikolla. Runkosarjan loppuviikkojen ajan loukkaantuminen ei pudottanut lappeenrantalaista maajoukkueesta, vaan hyökkääjä nimettiin mukaan ensimmäisen kerran MM-kisoihin, jotka pelataan toukokuussa Tanskan Fredrikshavnissa.

– SM-finaaleissa on minulle aivan erikoinen tunnelma, kun viime kaudella piti seurata finaalit katsomosta polvileikkauksen vuoksi, Heli Suoreijus muistuttaa.

NST ja Tapanilan Erä aloittavat SM-finaalit Lappeenrannan urheilutalossa lauantaina 31.3. klo 16.00.

Kuvateksti

NST:n kova kolmikko Heli Suoreijus (vas.), Jonna Mäkelä ja Tiia Ukkonen on tärkeässä roolissa joukkueen SM-kultajahdissa.

Kuva: JARMO HÄMÄLÄINEN

Kirjoittaja:
Jarmo Hämäläinen