Teatteri Rauha käy kapakkaan Imatralla

MATTI VEIJALAINENIMATRA. Teatteri Rauhan kesän riennot ryhmän nimenmukaisess

MATTI VEIJALAINEN

IMATRA. Teatteri Rauhan kesän riennot ryhmän nimenmukaisessa paikassa ovat ohjaaja Ulla-Maija Järnstedtin mukaan toistaiseksi avoin kysymys. Kesää odoteltaessa rauhalaiset ovat panneet toimeksi toisaalla.

Paikka on Imatra ja ympäristö ravintola. Porukka on työstänyt uudeksi produktiokseen palan elävää kapakkaelämää. Pannaaks’ menemään -näytelmä on purkissa.

Kirjoittaja on myös muun muassa imatralaisen Irti-teatterin näytelmäkirjoittajana kunnostautunut Henna Laitinen. Hän kertoo ihmisten tarkkailun baarijakkaralta käsin yhdeksi mielenkiintoiseksi harrastuksekseen. Saattaa siten olla, että näytelmästä ainakin joku katsoja löytää itsensä.

LAITINEN ja ohjaaja Järnstedt korostavat, että baarien hämyssä ihmisiä ei ole kurkittu mitenkään tuomitsevasti, vaan pikemminkin ymmärtävällä lämmöllä. Se luvataan, että nauraa katsoja saa sen kun kerkiää.

Näytelmän kertakesto on 40 minuuttia. Siinä ajassa lauteilla ehtii käydä kymmenkunta roolihahmoa. Yksinä ja samoin naisina pysyttelevät koko esityksen ajan säpinää elämään etsivä sinkku Nea (Donita Lampinen) ja vain sille yhdelle kapakkaan kipaiseva ystävätär Raisa (Henna Laitinen).

Multirooleissa ovat näytelmän miehet Sami Sivonen ja Toni Isotalo. Lisäksi baarimikko Samuli Ruotsalainen pääsee näyttelemään itseään viran puolesta.

Sen verran tekijät paljastavat, että kertomuskapakan symppiksiksi nousevat kerrankin miehet. Lopun sanoman katsoja saa tekijöiden mukaan tulkita tyystin itse.

. . .

Ravintolanäytelmä esitetään Imatralla ravintola Woodoossa huhtikuun 1., 3., 8. ja 9. päivien iltoina klo 20. Ikäraja katsomoon on anniskeluravintolan kyseessä ollen 18.

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen