Venäjän vienti kasvattaa Core Transia

Laajentunut tulliterminaali vihittiin käyttöön Nuijamaalla.

MATTI VEIJALAINEN

Nuijamaalla rajan pinnassa tullivarastointia harjoittavan Core Trans Oy:n toiminnot kasvavat Venäjän-viennin kasvun imussa.

Tiistaina vihittiin käyttöön uudet 4 500 neliön varastohallilla laajentuneet terminaalitilat. Viisi vuotta sitten aloittaneella yrityksellä oli Nuijamaan Pikonsuontiellä ennestään toinen tullivarasto. Laajennuksen myötä toimitilat kaksinkertaistuivat.

Amerikkalaisomisteisen Core Transin päätoimialaa on Venäjälle menevän vientitavaran varastointi. Yrityksen suurimpia asiakkaita ovat muun muassa venäläiset tukkurit. Suurimman osan välivarastotavarastaan, nykyään noin 80 prosenttia, yritys kertoo rahtaavansa perille itse. Yrityksen omat moduulirekat kulkevat Venäjällä viikoittain.

Lisäksi Core Transilla on omaa rahtikalustoa Suomen sisäisessä liikenteessä. Sillä kuljetetaan esimerkiksi Helsinkiin lentorahtina tulevaa transitotavaraa Nuijamaalle edelleen Venäjälle ajettavaksi. Tullivarastointiliiketoimien lisäksi Core Trans on siten myös huolinta- ja kuljetusliike. Yhtiö on Suomen Kuorma-autoliiton SKAL:n jäsenyritys.

CORE TRANSIN liikevaihto on ollut noin kaksi miljoonaa euroa kuukaudessa. Yrityksellä on 25 työntekijää. Henkilöstö on suomalaista, venäläistä ja virolaista.

Nuijamaalle työntekijöistä on sijoittunut 23. Heitä työskentelee varastoissa sekä toimihenkilöinä. Yhtiön mukaan suunnitelmiin kuuluu Nuijamaan henkilöstön mahdollinen lisääminen myöhemmin tänä vuonna. Kaksi toimihenkilöä yrityksellä on Helsingin rahtitoimistossa.

Nuijamaan uuteen varastohalliin on rakennettu varastotilaa yhteen kerrokseen runsaat 4 300 neliötä. Toisessa kerroksessa ovat parin sadan neliön toimistotilat. Suunnittelija oli Insinööritoimisto Aalto-Setälä Oy ja KVR-urakoija Rakennustoimisto Lainio & Laivoranta.

Tilojen vihkijät olivat Lappeenrannan kaupunginjohtaja Seppo Miettinen ja Core Transin hallituksen puheenjohtaja Dmitry Treyster.

Kuvateksti

Core Trans laajensi terminaaliaan Nuijamaalla. Core Transin hallituksen puheenjohtaja Dmitry Treyster (keskellä) ja kaupunginjohtaja Seppo Miettinen vihkivät uuden hallin tiistaina.

Kuva: SEPPO RAUTIOVAARA

Kirjoittaja:
Matti Veijalainen