Ekonomit ylistävät LTY:n ilmapiiriä

Ekonomiliiton tutkimuksen mukaan Lappeenrannasta valmistuneet ekonomit sijoittuvat hyvin työelämään.

SAARA KOHO

LAPPEENRANNAN teknillisestä yliopistosta valmistutaan ekonomiksi muuta maata nopeammin. Lappeenrannassa keskimääräinen valmistumisaika on 4,6 vuotta, kun muualla Suomessa ekonomiopinnoissa vierähtää keskimäärin 5,4 vuotta. Lappeenrannassa nopeaan valmistumiseen vaikuttaa osaltaan se, että osa opiskelijoista valmistuu erikoisväylää pitkin.

Ekonomiliiton tutkimuspäällikkö Juha Oksanen kertoo, että Lappeenrannan kauppatieteiden opiskelijat kiittävät erityisesti yliopiston hyvää opiskeluilmapiiriä ja opettajien pätevyyttä. Lisäksi koulun tilat, laitteet, kirjastopalvelut ja opintojen ohjaus arvioidaan positiivisemmin kuin alalla keskimäärin.

– Lappeenrannan ekonomikoulutuksen erityispiirteitä ovat loistava ilmapiiri ja aikuisopiskelijoiden runsas lukumäärä, Oksanen toteaa.

Lappeenrannasta valmistuneet myös työllistyvät hyvin. Tutkimuksen mukaan 47 prosenttia Lappeenrannassa opiskelleista oli valmistumishetkellä vakinaisessa kokopäivätyössä.

– Lisäksi Lappeenrannasta valmistuneet sijoittuvat esimiestehtäviin paremmin kuin alalla keskimäärin, Oksanen kertoo.

TUTKIMUKSESSA kysyttiin Lappeenrannasta valmistuneilta ekonomeilta syitä, joiden takia he alunperin valitsivat opiskelupaikakseen juuri Lappeenrannan. Vastaajista 26 prosenttia ilmoitti syyksi hyvät sisäänpääsymahdollisuudet. Melkein yhtä moni, 24 prosenttia vastaajista, piti Lappeenrannan sijaintia tärkeimpänä syynä valinnalleen. Kavereiden takia Lappeenrannan oli valinnut 12 prosenttia vastaajista.

Tutkimuksesta ilmeni myös se, että Lappeenrannasta valmistuneita kiinnostaa jatkokouluttaa itseään. Peräti 21 prosenttia vastaajista harkitsee vakavasti väitöskirjan tekemistä.

Ekonomiliiton tutkimukseen vastasi 94 prosenttia Lappeenrannasta vuonna 2006 valmistuneista kauppatieteiden maistereista.

Kirjoittaja:
Saara Koho