Mattilan kaivauksilta ei löytynyt merkkejä teloitetuista

Huhtiniemi-kaivaukset katkaisivat perjantaina siivet taas yhdeltä huhulta. Kuutostien eteläpuolelta Mattilasta ei löytynyt mitään epäilyttävää.

SANNA PYYSALO

Helsingin yliopiston kaivauksilta Mattilassa ei löytynyt mitään epäilyttävää. Työryhmä suoritti kaivauksia perjantaina Kuutostien eteläpuolella Mattilassa, mutta mitään teloitettuihin viittaavaa ei löytynyt.

– Kaivannot on nyt suljettu, eikä Mattilan alueelle enää palata. Mitään viitteitä ei löytynyt siitä, että paikalle olisi haudattu ketään, oikeushammaslääkäri Helena Ranta kertoo.

Kaivaukset jatkuvat vielä ensi viikolla, jolloin töihin ryhdytään lentokentän ja Maasotakoulun ympäristössä.

– Maanantaina käydään neuvotteluja siitä, miten edetään. Kaivamaan päästään mahdollisesti jo maanantaina.

KESÄN AJAKSI kaivaukset keskeytetään. Työt jatkuvat uudestaan lokakuussa, jolloin päästään kaivamaan Huhtiniemen leirintäalueen sisäpuolelle.

– Kaikki kaivaukset on tehty alueilla, missä maaperää on häiritty ja joista on saatu yleisövihjeitä. Maaperän häiriöt voivat johtua esimerkiksi kunnallistekniikasta tai vanhoista sähkölinjoista, Ranta toteaa.

Mahdollisia asiaan liittyviä yleisövihjeitä otetaan edelleen vastaan.

– Vielä on liian aikaista ryhtyä tekemään johtopäätöksiä mistään. Tehdään nyt nämä kaivaukset kunnolla loppuun. Ensi syksyn kaivausten jälkeen voi ruveta pohtimaan, mitä tämä tarkoittaa, Ranta korostaa.

Kirjoittaja:
Sanna Pyysalo