Vapaudenaukion rakentaminen käynnistyy jo ensi maanantaina

Technopolis Cityn pääurakoitsijaksi valittiin NCC Rakennus Oy. Aukion rakennusten on määrä valmistua ensi kevääseen mennessä.

LIISA MAYOW

Vapaudenaukion toimisto- ja parkkitalojen rakennustyöt alkavat maanantaina. Rakennuttajat Technopolis Oyj ja kaupungin perustama paikoitusyhtiö Williparkki allekirjoittivat perjantaina sopimukset urakoitsijoiden kanssa.

Technopolis Oyj:n Lappeenrannan yksikön johtaja Marjut Hannelinin mukaan urakoitsijat ovat sitoutuneet tiukkaan rakennusaikatauluun.

– Olemme tehneet kaikkien urakoitsijoiden kanssa jo aiemmin yhteistyötä, ja luotamme heihin täysin.

Pääurakoitsijaksi valittiin NCC Rakennus Oy. Muut urakoitsijat ovat Vesijohtoliike Forsman Oy, Ilmastointiasennus Partanen Oy, Redin Oy, Firecon Oy ja Adconsys Oy. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 8,8 miljoonaa euroa.

AUKIOLLE rakennetaan viisikerroksinen toimistotalo sekä paikoitustalo, jonka luiska tulee Valtakadulle. Rakennusten on tarkoitus valmistua ensi vuoden maaliskuun loppuun mennessä.

Technopoliksen mukaan rakennuksen toimistotiloista on vuokrattu jo noin puolet. Vuokralaisista tulonsa ovat julkistaneet Fujitsu, ohjelmistotalo Helsoft Oy sekä kahdeksan muuta yritystä.

Nyt toteutettavat rakennukset ovat Technopolis Cityksi nimetyn toimistokokonaisuuden ensimmäinen vaihe. Hannelinin mukaan kysyntää on todennäköisesti myös toiselle vaiheelle, johon kuuluvat toinen toimistorakennus ja paikoitustalo. Yhtiöllä on jo kaupungin optio toisen vaiheen tonttiin.

Hannelin kaavailee toisen vaiheen rakennuksiin venäjänkauppaan keskittyvää liiketoimintakeskusta ja koulutuspisteitä.

– Toivomme keskuksen houkuttelevan myös kansainvälisiä yrityksiä sekä yrityksiä muualta Suomesta.

Toisen vaiheen tarkoituksena on Williparkki Oy:n toimitusjohtaja Pekka Murron mukaan saada autot pois Vapaudenaukion päältä. Marjut Hannelin kertoo, että aukio maisemoidaan viihtyisäksi.

– Tilasta tulee mahdollisimman kaunis kävelypatio kaupunkilaisille.

Kirjoittaja:
Liisa Mayow